• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...
ABD ve AB ikiyüzlü;  SİYONİSTE SİLAH FİLİSTİN’E ATEŞKES!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

ABD'NİN TERÖR REJİMİNE SİLAH SATIŞINA ONAY VERDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ABD yönetiminin, terör rejimi israilin Gazze’ye yönelik saldırılarından kısa bir süre önce terör rejimine 735 milyon dolarlık hassas güdümlü mühimmat satışına onay verdiği ortaya çıktı.

Washington Post gazetesinin Kongre kaynaklarına dayandırdığı haberde, Joe Biden yönetiminin 5 Mayıs’ta terör rejimine 735 milyon dolar değerinde Müşterek Direkt Taarruz Mühimmatı (JDAM) olarak da bilinen hassas güdümlü füzelerin satışına onay verdiğini Kongreye tebliğ ettiği kaydedildi.

Bu satış tebligatı, Kongrede 15 günlük değerlendirme süreci için bekletilirken, özellikle de Demokrat Kongre üyelerinden bazılarının bu satıştan rahatsız olup detaylarına ilişkin bilgi talebinde bulunduğu ifade edildi.

Haberde, bir Kongre üyesinin, "İsrail yönetimine ateşkes için baskı yapmadan bu satışa onay vermenin, Filistinlilere yönelik kıyımın devam etmesine yol açacağını" ifade ettiği belirtildi.

Gazeteye konuşan Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinden yetkililer, alımın Boeing tarafından tedarik edilecek "doğrudan ticari satış" kapsamında olduğu bilgisini paylaştı.

ŞİMDİ DE ATEŞKES ÇAĞRISI

Bir yandan Gazze’de sivilleri katletmesi için terör rejimine silah satışına onay veren Biden, diğer yandan da göstermelik bir ateşkes çağrısında bulundu.

Biden, terörist elebaşı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, bölgede bir ateşkesin sağlanmasını desteklediğini bildirdi.

Biden, görüşmede terör rejiminin katlettiği onlarca Filistinli çocuğu bir kez daha görmezden gelirken, "Ayırt gözetmeksizin yapılan roket saldırıları karşısında İsrail'in kendini savunma hakkına kati desteğini” yineledi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Biden'ın Kudüs'te sükunetin sağlanmasına yönelik çabaları memnuniyetle karşıladığına işaret edilerek, "Biden, masum sivillerin korunmasını sağlamak için israil'i elinden gelen çabayı göstermeye teşvik etti. " ifadesine yer verildi.

Açıklamada, "Başkan Biden, bir ateşkese olan desteğini dile getirdi ve bu sona giden yolda ABD'nin Mısır ve diğer ortaklarıyla diyaloğunu ele aldı." bilgisi paylaşıldı.

TERÖRİST ELEBAŞI: SİVİLLERİ KATLETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Öte yandan terörist elebaşı Netanyahu'nun, telefon görüşmesinde, Gazze Şeridi'ndeki askeri operasyonun devam etmesi konusunda kararlı olduğunu belirttiği bildirildi. Görüşmede Netanyahu, Biden'a "israil vatandaşlarının güvenliğini yeniden sağlamak için operasyonun hedefine ulaşması konusunda kararlı olduğunu" aktardı.

HEM ÇATIŞMALARDAN “KAYGI DUYUYOR” HEM DE TERÖRE DESTEK VERİYOR!

Terör rejiminin Filistin’e saldırıları ve sivil katliamı devam ederken ABD, bir taraftan çatışmalardan kaygı duyduğunu iddia ediyor, diğer taraftan terör rejimine “kendini savunma hakkı” bahanesi ile destek veriyor.

ABD, BM GÜVENLİK KONSEYİ’NDE KARAR ÇIKMASINA ENGEL OLUYOR

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) Filistin’deki olaylar nedeniyle yapmayı planladığı ortak açıklama da defalarca ABD tarafından engellendi. Son olarak konseyin pazar günkü toplantısının mayıs dönem başkanı Çin ve geçici üyelerden Norveç ile Tunus, ortak adım atılması yönünde yeni bir girişimde bulundu. Konsey, terör rejiminin Gazze'ye yönelik hava saldırıları, sivil kayıplar ile Filistinli ailelerin evlerinden tahliye edilmelerinden endişe duyulduğunu belirterek, gerginliğin azaltılması yönünde çağrı yapan ortak bir açıklama yapmak istedi. Ancak ABD, veto hakkını kullanarak bu yönde bir adım atılmasına engel oldu.

DEMOKRAT VEKİL OMAR’DAN BİDEN’A TEPKİ

ABD’de Joe Biden yönetiminin işgal rejimine desteği ve silah satışı, Demokrat Partililer arasında büyük bir tartışmaya yol açtı. Demokrat Partililerin bir kısmı, ABD’nin terör rejimine destek vermesine karşı çıkıyor.

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Demokrat Ilhan Omar, terör rejimine 735 milyon dolarlık silah satışına onay veren Joe Biden yönetimine tepki gösterdi.

Yaptığı yazılı açıklamada, Biden yönetimini eleştiren Omar, "Biden yönetimi için, şiddetin artması ve sivillere yönelik saldırıların ardından Netanyahu'ya koşulsuz şekilde 735 milyon dolarlık hassas güdümlü silah satışına izin vermesi şok edici olur." değerlendirmesini yaptı.

"Eğer bu satışa onay verilirse bu, şiddetin devamına yeşil ışık ve ateşkes çabalarına sekte anlamına gelecektir." ifadesini kullanan Omar, siyonist rejimin sivillere yönelik saldırılarını gördükten sonra ABD yönetiminin söz konusu silah satış onayını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini belirtti.

ABD KONGRE ÜYESİ: İSRAİL'İN SALDIRILARININ NEDENİ ABD'NİN DESTEĞİ

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Gazze'de Associated Press ve Al Jazeera'nın ofislerinin de bulunduğu binanın terör rejimi israil tarafından vurularak yerle bir edilmesinin "ABD'nin desteğiyle" olduğunu kaydetti.

Twitter hesabından, AP ve Al Jazeera ofislerinin bulunduğu binanın bombalanma anını paylaşan Ocasio-Cortez, "Bu, ABD'nin desteğiyle oluyor. Hiçbir sözcünün lafı ne kadar çevirdiğini umursamıyorum. ABD, BM'nin ateşkes çağrısını veto etti. Biden yönetimi bir müttefikine karşı sesini çıkarmıyorsa, kime karşı çıkar? Nasıl insan hakları savunuculuğunda güvenilir olurlar?" ifadelerini kullandı.

Ocasio-Cortez başka bir paylaşımında da terör rejimi israili "apartheid rejimi" olarak nitelendirerek, "Apartheid ülkeler, demokrasi değildir." mesajını verdi.

ALMANYA DA SİYONİST TERÖRE TAM DESTEK

Avrupa Birliği ülkelerinden de siyonist rejimin Filistinli sivilleri katletmesine tam destek geldi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, terör rejiminin katlettiği 61’i çocuk 212 kişiyi görmezden gelirken HAMAS’ın işgal topraklarına attığı füzeleri kınadı. Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, yaptığı açıklamada, “Sayın Başbakan Merkel, İsrail’e süren roket saldırılarını en sert ifadelerle kınıyor” dedi.

Seibert, “Bunlar terör saldırılarıdır ve bu saldırıların tek hedefi ayrım gözetmeksizin ve acımasızca insan öldürmek ve korku yaymaktır. Böyle bir terör hiçbir şeyle gerekçelendirilemez. Alman hükümeti, israil’in bu saldırılar karşısındaki meşru müdafaa hakkını desteklemektedir” dedi.

Bir açıklama da Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas’tan geldi. HAMAS’ın saldırılarını “roket terörü” olarak nitelendiren Maas, HAMAS'ı gerginliği kasıtlı olarak tırmandırmakla suçladı. Maas, “Eğer israil şehirlerine 1000’den fazla roket atılıyorsa bu zaten özel bir boyuttur. Böyle bir durumda israil kendini savunabilmelidir" dedi.

AB: ÖNCELİĞİMİZ ŞİDDETİN DERHAL SONA ERMESİ

Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Peter Stano ise, AB'nin önceliğinin şiddetin derhal sonlanması olduğunu belirterek, müzakerelerin desteklenmesi ile sorunlara uzun vadeli çözümler bulunması gerektiğini bildirdi.

AB Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, günlük basın toplantısında, terör rejiminin Filistinlilere saldırıları ve bölgedeki gelişmelerle ilgili soruları yanıtladı. Stano; Gazze, Doğu Kudüs, israil ve işgal altındaki Filistin topraklarında "devam eden şiddetten endişe duyduklarını" söyledi.

AB'nin önceliğinin, "şiddetin derhal sona ermesi ve gerilimin düşürülmesi olduğunu" sık sık tekrarlayan Stano, tek bir sivil can kaybının bile kabul edilemez olduğunu, bu nedenle şiddeti sonlandırmaya yönelik çabalar yürüttüklerini dile getirdi ve "Her iki tarafta da en büyük bedeli ödeyenler, çoğunlukla siviller oluyor." dedi.

TERÖR REJİMİNİN SALDIRILARINDA KATLEDİLENLERİN SAYISI 212'YE YÜKSELDİ

Öte yandan terör rejiminin Gazze’ye hava saldırıları devam ediyor. Teröristlerin 10 Mayıs'tan bu yana düzenlediği saldırılarda 61'i çocuk, 36'sı kadın olmak üzere 212 kişi şehit oldu, 1400 kişi yaralandı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra düzenlediği basın toplantısında, şehit ve yaralı sayılarını vererek, terör rejiminin sivilleri hedef almaya devam ettiğini ve aşırı güç kullandığını kaydetti.

TERÖR REJİMİ İSRAİLİN SALDIRILARI

Terör rejiminin Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa'da ramazan ayında ibadet edenlere saldırması ve Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerini evlerinden zorla çıkarma planı bölgede gerginliği tırmandırmıştı.

Gazze’deki Filistinli direniş grupları, işgal polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı. İşgalcilerin söz konusu bölgelerden çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları işgal topraklarına çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine terör rejimi ordusu, Gazze Şeridi'ne büyük bir hava saldırısı başlatmış ve özellikle sivilleri ve şehrin altyapısını hedef almıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir