• DOLAR 32.467
  • EURO 34.52
  • ALTIN 2472.865
  • ...
HAMAS'tan "İzzet Grevi" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinliler, siyonist işgal rejiminin Gazze'deki hava saldırılarını protesto için genel greve gitti. Genel greve hem işgal altındaki topraklarda yaşayan Filistinliler hem de el-Fetih yönetimi kontrolündeki topraklarda yaşayanlar katıldı.

Genel grev kapsamında okullar ve bazı kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra dükkânlar da kapatıldı.

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Üyesi aynı zamanda Arap ve İslami İlişkiler Ofisi Başkanı İzzet er-Raşk, grevde gösterilen dayanışma ile düşmana Filistinlilerin, izzet, kahramanlık ve mücadele dersi verdiğini söyledi.

Filistin topraklarının tamamında gerçekleştirilen grevle "yeni dengelerin kilometre taşlarının döşendiğini" belirten İzzet er-Raşk, "Gazze Şeridi'ndeki yiğit direnişçilerin ve halkımızın kararlılığı ve fedakârlığı, yeni denklemin temellerini attı. Bütün bunlar, zafer ve özgürlük için birer başlangıç ve müjde oldu." dedi.

İzzet er-Raşk, "Filistin topraklarında, nehrinden denizine ve dünyanın dört bir yanındaki mülteci kamplarında yaşayan halkımız, İzzet Grevi Günü'nde mübarek ve unutulmaz bir dayanışma göstererek eşsizleşti. Gazze Şeridi'ndeki yiğit direnişçiler ve halkımız, düşmana, müttefiklerine ve tüm destekçilerine Filistin'in yaşadığını, ölmeyeceğini, vahşi işgali yenip Filistin toprağını ve mukaddesatı kurtarmanın ve ona kavuşmanın yakın olduğunu gösterdi." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir