• DOLAR 32.625
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2508.106
  • ...
Malatya Valisi Baruş inşaatı devam eden okullarda incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay ile Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte; Sümer İlkokulu, Feyzullah Taşkınsoy Ortaokulu, Yusuf Kenan Anadolu Lisesi, Abdulkadir Eriş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ziya Gökalp Ortaokulu, Şehit Yüzbaşı Hakkı Akyüz Ortaokulu, Kazım Karabekir İlkokulu ve Mehmet Aydınlar Anadolu Lisesi inşaatlarında incelemelerde bulunan Vali Baruş, okulların 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılına hazır edilmesini beklediğini söyledi.

Yapılan incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Vali Baruş, bu yılın Malatya eğitimi için bir hamle yılı olduğunu ifade ederek, “Pandemi nedeniyle verilen araları da çok iyi değerlendirerek çocuklarımızın önümüzdeki eğitim öğretim yılına çok daha iyi koşullarda kavuşması için arkadaşlarımız gece gündüz demeden çalışıyorlar” dedi.

Malatya’da şu anda 10 okulun yapım sürecinin sürdüğünü ve önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetişeceğini ifade eden Baruş, ihale sürecinde olan okullarla birlikte toplamda 70’e yakın okulun Malatya’ya kazandırılacağını dile getirdi. Bu rakamın son yılların en büyük rakamı olduğunu da ifade eden Vali Baruş, “Milli Eğitim Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Bunların bir kısmı devletin, bir kısmı il yatırımı olarak inşaatları devam ediyor. Yakında ihalesi yapılacak okullarımızın da yapım çalışmalarına başlanılacak” şeklinde konuştu.

2020 yılında yaşanan Sivrice depremi sonrası da hasar gören ve depreme dayanıksız olan okullarında tahliye edilerek yerlerine yeni okulların inşa edildiğini kaydeden Vali Baruş, “Bu okullarımızın yerine çok güzel yeni projelerle çocuklarımızı gerçekten sosyal imkanlar açısından büyük zenginliğe sahip okullarla buluşturuyoruz” dedi.

Malatya’da bazı bölgelerde okullarda ikili eğitimin sürdüğüne de işaret eden Vali Baruş, “Önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde bu sıkıntının da çözüleceğini umuyoruz. Yeni okullarımızın eğitim-öğretime başlaması ile ikili eğitimlerde tam gün eğitime geçecek. Malatya eğitim açısından çok iyi bir seviyede, Türkiye’de bölge illeri arasında da lider bir iliz. Bu güzel eğitim binamızın yapımını üstlenen müteahhidimiz Musa Karagöz Beye de, güzel bir mekan ve kaliteli bir imalat ortaya koyduğu için teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren öğrencileriniz yeni okullarında eğitimlerine devam edebilecekler” diye konuştu. (İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir