• DOLAR 32.529
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2472.336
  • ...
“Filistin’e Acil Yardım” çağrısına Batman Umut Kervanından destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dernek binasında Filistin'e acil yardım çağrısı ile ilgili açıklamada bulunan Batman Umut Kervanı Başkanı Salih Güzel, az-çok demeden herkesin elinden geldiği kadar Filistin’deki Müslümanların yaralarının sarılması için destek olması gerektiği çağrısında bulundu.

 

“Sivilleri katlederek terör devleti unvanını yeniden tescillemiştir”

Güzel yaptığı açıklamada, “Bir asırdan fazladır Filistin coğrafyasında israil, ırkçı ve siyonist bir anlayışla işgal ve katliamlarını aşamalı olarak programlı bir şekilde sinsice devam ettirmektedir. Ramazan ayının başlamasıyla başta Kudüs ve Gazze olmak üzere tüm Filistin’de bu saldırılarına yeni bir ivme katarak daha da artırmıştır. Yaptığı saldırılarla israil, uluslararası hukuk ve insan haklarını hiçe saydığını, kadın, çocuk ve yaşlı demeden sivilleri katlederek terör devleti unvanını yeniden tescillemiştir.” şeklinde konuştu.

“Abluka ve ekonomik baskılarının yanı sıra birçok zorlukla mücadele ediliyor”

Birçok ülkenin Filistin’deki dramı görmezden gelerek sessiz kaldığını ifade eden Güzel, “Son dönem israilin saldırılarından dolayı Kudüs ve Gazze’de içlerinde çocuk, kadın ve yaşlıların olduğu 200 üzerinde şehit ve yüzlerce yaralı kardeşimiz var. Filistinli kardeşlerimiz siyonistlerin abluka ve ekonomik baskılarının yanı sıra birçok zorlukla mücadele ediyor. israilin saldırıları ile yaşanan bu insanlık dışı uygulamalara ise birçok ülke maalesef görmezden gelerek sessiz kalıyor.” dedi.

“Sağlık ve gıda olmak üzere birçok alanda insani yardıma ihtiyaç var”

Açıklamasının devamında Güzel, “Yapılan saldırılar ile sivil yaşam alanları hedef alınarak insanlık adeta kalbinden ve beyninden vuruluyor. Bunların yanı sıra bölgeye malzeme girişindeki kısıtlamalardan dolayı sağlık hizmetlerinde ciddi aksaklıklar yaşanmaktadır. Yaşananlar sebebiyle acil olarak başta sağlık ve gıda olmak üzere birçok alanda insani yardıma ihtiyaç vardır.” ifadelerini kullandı.

“Bizlerin küçük gördüğü yardım Filistin’deki kardeşlerimiz için büyük olabilir”

“Filistin’e Acil Yardım” çağrısı yapan Güzel, şunları söyledi: “Bizler Batman Umut Kervanı olarak, insanlığa, barışa ve Kudüs’e sevdalı tüm halkımızı Umut Kervanı Vakfı’nın başlatmış olduğu ‘Filistin’e Acil Yardım’ kampanyasına imkanları dahilin de destek olmaya davet ediyoruz. Bunu unutmayalım bizlerin küçük gördüğü bir yardım Filistin’deki kardeşlerimiz için büyük olabilir. Çünkü kardeşlerimizin maddi desteğimize ihtiyaçları var.”(İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir