• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Çin, Tunus ve Norveç'ten Filistin'deki duruma ilişkin ortak açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin ortak açıklama yapmasına engel olmasının ardından Çin, Norveç ve Tunus Konseyi yeniden toplantıya çağırdı.

BM Güvenlik Konseyi, Gazze'ye saldırıları görüşmek için dün üçüncü kez toplanmış ve toplantı sonrası Çin, Norveç ve Tunus, Konseyin gerginliğin azaltılması için ortak adım atması yönünde yeni bir girişimde bulunmuştu.

Konsey, Gazze'ye yönelik hava saldırıları, sivil kayıplar ile Filistinli ailelerin evlerinden tahliye edilmelerinden endişe duyulduğunu belirterek gerginliğin azaltılması yönünde çağrıda bulunan ortak açıklama yapmak istemişti.

Ancak söz konusu girişim bugün tekrar ABD'nin engeline takıldı.

ABD, BMGK'nin yapmak istediği ortak açıklamaya ''mevcut krizi çözmeye yardımcı olmayacağı'' gerekçesiyle bir kez daha karşı çıktı.

Bunun üzerine Çin, Tunus ve Norveç, Filistin'deki mevcut durum ile ilgili ortak bir açıklama yaparak, tüm saldırılara son verilmesi, sivillerin korunması ve Kudüs'teki mevcut duruma saygı duyulması çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler 'in daimî Norveç temsilcisi Mona Gul, örgütün New York'taki merkezinde düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “Norveç, Tunus ve Çin, Gazze'deki durum ve devam eden sivil kayıplarla ilgili derin endişelerini dile getiriyor.

Tüm tarafları, savaşı durdurmaya, uluslararası insani hukuka saygı göstermeye ve başta çocuklar olmak üzere sivilleri korumaya davet ediyoruz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir