• DOLAR 32.59
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2508.763
  • ...
Şanlıurfa'da hurda araçlar MKE’ye devredildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte İl Özel İdaresi ve kapanan belde belediyelerinden devralınan çoğunluğu hurda araçlar için MKE ile görüşmeler yapıldı.

Viranşehir kara yolundaki Destek Hizmetleri Müdürlüğü bahçesinde bekletilen hurda araçlar, MKE ile imzalanan protokolün ardından gelen tırlara yüklendi.

Uzun süredir bekletilen hurda araçların müdürlük bahçesini gereksiz işgal ettiğini dile getiren Destek Hizmetler Müdürü Ahmet Cemil Bilgiç, yapılan görüşmelerin sonuçlandığını söyledi.

Görüşmelerin ardından MKE ile protokol imzalandığını belirten Bilgiç, "Tamir masrafı kendi fiyatına yaklaşan ve bakım/onarımının mümkün olmadığı şeklinde tespitini yaptığımız araçlar, çok uzun zamandır bekletiliyordu. Geri dönüşüm kapsamında değerlendirdiğimiz araçları yaptığımız görüşmelerin ardından MKE’ye devrettik. Hurda araçların devrinden elde edilecek meblağı yeni araç alımında kullanmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hurda araçların devredilmesiyle kamu zararının önüne geçildiğini ifade eden Bilgiç, "Yedek parça olarak kullanılması muhtemel araçların bekletilmesiyle oluşacak kamu zararının önüne geçtik. Çünkü model olarak çok eski araçlar vardı ki 1979 ve 1993 arasında değişen yaklaşık 20 araç vardı. Kamu zararının önüne geçmekle beraber belediyemizi de maddi külfetten kurtardık." dedi.

Tırlara yüklenen araçlar, Kırıkkale’deki Makine ve Kimya Enstitüsü’ne gönderildiği öğrenildi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir