• DOLAR 32.332
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2320.606
  • ...
Gazze İçişleri Bakanlığı: Siyonist işgal rejimi sivilleri hedef alarak savaş suçu işliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bazm, işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik karadan, havadan ve denizden başlattığı saldırının 9 gündür aralıksız devam ettiğine dikkat çekti.

el-Bazm, siyonist işgalcilerin, Gazze’ye fırlattığı füze ve top mermileriyle kadın, çocuk ve yaşlı ayrımı yapmaksızın yüzlerce masum insanın kanını döktüğünü ifade etti.

Sosyal medya mecraları ile haber sitelerinde yayınlanan fotoğraf ve videoların, işgal rejiminin yaptığı katliamlarını meşrulaştırmak için ileri sürdüğü iddiaları yalanladığını aktaran İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bazm, “Mevcut bilgi ve belgeler, işgal rejiminin, savunmasız sivillere karşı savaş ve soykırım suçları işlediğini ispat ediyor.” dedi.

Bakanlık sözcüsü el-Buzum, sözlerinin devamında, “İşlediği korkutucu suçlarla işgal rejimi, halkımızı teslim olmak zorunda bırakacağını zannediyor, 75 yıldır bunu başaramadı ve asla başaramayacaktır.” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı resmi sözcüsü, tüm dünya halklarını, Filistinlilere yönelik barbar saldırılarını durdurması için işgal rejimine baskı yapmaya çağırdı.

Gazze Şeridi’nde sivillerin yoğun olarak yaşadığı meskûn mahallere saldırı düzenleyen işgal ordusu, tarım arazilerini, resmi binaları ve direnişe ait alanları da hedef alıyor.

Bu arada Gazze İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı, siber saldırıya uğrayan Filistin kurum ve kuruluşların hesaplarından, Gazze'deki vatandaşların telefonlarına gönderilen şüpheli aramalar ve kısa mesajlar konusunda uyarıda bulundu.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü İyad Al-Bazm yaptığı basın açıklamasında, bu arama ve mesajların arkasında işgalci çetenin olduğunu, amaçlarının ise iç cepheyi karıştırmak olduğunu belirtti.

El-Bazm, vatandaşlardan bu tür iletilere cevap vermemelerini talep etti. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir