• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tarsus`ta Mustazaflar Paneline Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi, "Dünya Mustazaflar Haftası" etkinlikleri kapsamında "Geçmişten Günümüze Mustazaflar" adlı bir panel düzenledi. Panele konuşmacı olarak Doğruhaber gazetesi yazarlarından Mehmet Yavuz, Suat Yaşasın ve İsrail zindanlarında 19 yıl kalan Filistinli Majed Abu Kutaish katıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği panel saat: 20.00`de Tarsus Kültür Merkezi Salonunda okunan Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.


Cumhuriyet döneminde Müslüman Türk`e `dinini unutacaksın, Müslüman Kürde ise dininle birlikte dilini de unutacaksın` denildiğini ifade eden Mehmet Yavuz, "1924 yılında yeni bir Anayasa çıkarıldı ve bu Anayasada Türkiye Cumhuriyetinin dini yoktur ve herkes Türk`tür" denildiğini söyledi.


Şapka takmadıkları için insanlar idam edildi
Zulümlerin her yerde görüldüğünü ifade eden Yavuz, "Şapka takmadıkları için binlerce insan idam edildi. Rize`de 8 âlim şapka giymeyi reddettikleri ve buranın İslam beldesi olduğunu dile getirdikleri gerekçesiyle idam edilirler. Ezani Muhammedi Türkçe okunmaya başlandı. Birçok zülüm görüldü resmi rakamlar on bini gösterse de otuz bin insan katledildi. Örneğin Dersimli Seyit Rıza idam edilmeden önce kendisinin ardından çocuklarının idam edilmesini ister. Ama onlar önce çocuklarını onun gözünün önünde idam eder ve sonrada Seyit Rızayı idam ederler" şeklinde konuştu.


28 Şubat devam ediyor
İslam coğrafyasının dört bir yanında katliamların yapıldığını belirten Yavuz, "Orduya bağlı derin yapılar halka büyük zulümler, darbeler yaptı. Derin yapılar zayıf karakterli insanları ajanlaştırıp eline silah vererek cinayetler işlettirdi, sonra da bu cinayetleri Müslümanlara yükledi. 2000`li yıllarda 25 bin insan gözaltına alındı. Bunlardan çoğu müebbet hapse mahkûm edildi. 28 Şubat bitmemiştir, hala başka bir renkle devam etmektedir. Kızı başörtülü okula gidiyor diye Güllü Çevik`e verilen ceza, Mustazaf-Der`in kapatılması, İhya-Der`e verilen 150 yıl ceza gibi olaylar hep bu dönemde olmuştur. Roboski katliamı hala aydınlatılmamıştır" dedi.


Yazar Suat Yaşasın ise Allah`ın diniyle hiç kimsenin savaşamayacağını, zalim diktatörlerin bir bir devrildiğini, İslam baharıyla başlayan sürecin mustazafların zaferiyle biteceğini söyledi. Yaşasın, "Suriye`deki devrim Allah`ın izniyle yakındır. Allah-u Teâlâ bunu kâfirlerin, batının istemediği bir şekilde inşallah sona erdirecek. Buna kanaatimiz sonsuzdur" dedi.


Kudüs, ümmetin gücünü ortaya koyan bir simgedir
İsrail zindanlarında 19 yıl kalan Filistinli Majed Abu Kutaish ise, Şeyh Ahmet Yasin`in mütevazı hayatı hakkında kısa bir konuşma yaptıktan sonra Filistin`in İslam ümmeti için öneminden bahsetti. Majed Abu Kutaish, "Ne zaman Kudüs Müslüman`ların elinde olduysa Müslümanlar güçlü, ne zaman da düşmanların elinde olduysa Müslümanların güçsüz olduğunu gördük. İşte bakın Hz. Ömer zamanına, işte bakın Selahaddin-i Eyyübi zamanına. Ben inanıyorum ki Selahaddin`in torunlarından Allah`u Teâlâ yeni komutanlar çıkaracak ve onlar Kudüs ü yeniden alacaklar inşallah" ifadeleri kullandı.

Program Gurup İhya`nın günün anlam ve önemine dair söylediği ezgiler ile son bulurken, programa katılan halkın sık sık tekbirler çektikleri görüldü. (A. Hakim Kurt-İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir