• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Gazze'de sivil yerleşim yerlerinin bombalandığı görüntüler dehşetin boyutunu gözler önüne seriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimine ait savaş uçakları, Gazze'de sivil yerleşimlerini özellikle hedef alarak şehir merkezinde hava saldırılarını devam ettiriyor. Saldırılarda sivil yerleşim yerleri bombalanıyor, birçok araç da kullanılmaz hale geliyor.

Savaş uçaklarının birkaç dakika içinde bıraktığı onlarca bombayla Gazze Şeridi'nin güneyi, kuzeyi ve orta kesimlerinde bulunan çok sayıda bina hedef alınıyor. Hedef alınan yerler arasında özellikle sivil yerleşim yerlerinin olması dikkat çekiyor.

 

Gazze Şeridi'ndeki Hükümet Bilgilendirme Ofisi, konut kulelerinin bombalanması ve sivillere karşı işgalcilerin işlediği suçların sürdürülmesini kınadı.

Bilgilendirme ofisinden yapılan açıklamada, konut kulelerinin ve oralardaki basın kurumlarının hedef alınmasının birleşik savaş suçu olduğunu duyurdu.

Bunun uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunun belirtildiği açıklamada, uluslararası toplumdan bu kurumların hedef alınması konusunda işgalcilerin dizginlenmesine ilişkin sorumluluklarını taşıması istendi.

Gazze'nin batısındaki Rimal Mahallesi'nde sivillerin yaşadığı 12 katlı Hanadi Kulesi, siyonist işgalcilerin saldırılarından kısa süre sonra yıkıldı.

Yine kent merkezindeki içinde sivillerin ikamet ettiği daireler ve çeşitli basın kurumlarının ofislerinin bulunduğu Cevhere adlı 9 katlı bina, hava saldırılarına maruz kaldı ve yıkıldı.

Bu iki örnek, sivil binaların bombalandığının sadece küçük birer örneği. Bunun gibi yüzlerce bina bombalanmış durumda. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir