• DOLAR 32.314
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2279.904
  • ...
Çocuklardan örnek davranış: Kapı kapı dolaşıp Filistin için bağış topladılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Umut Kervanı Vakfı tarafından başlatılan "Filistin'e Acil Yardım" çağrısını televizyondan duyan çocuklar, Filistinli Müslümanlar için yardım çalışması başlattılar.

4'üncü sınıf öğrencisi Meryem İsra Kılıman (10), mahalledeki komşusu 5'inci sınıf öğrencisi Berat Angın (10) ile birlikte kendi düşünceleri ile hazırladıkları 'Bir ilaç parası yeter bütün dertlere; Kudüs için el ele' isimli sloganla kapı kapı dolaşarak Kudüs ve Mescid- Aksa'ya destek olmak için bağış topladılar.

Sabahtan akşama kadar dolaşan çocuklar, topladıkları paraları Filistin'e gönderilmesi için Sakarya Umut Kervanı Derneği temsilcisine teslim ettiler.

Aynı çocukların daha önce de mahalledeki diğer çocuklarla birlikte ellerinde Filistin bayraklarıyla sokakta yürüyüş yaparak Filistin lehine, siyonistler aleyhine slogan attıkları öğrenildi.

Meryem İsra Kılıman

"Kardeşlerimizin yanında olamasak da gönlümüz onlarla beraber"

Küçük yaşlarına rağmen gösterdikleri örnek davranışla büyük takdir toplayan çocuklar, hem kendi yaşıtlarına hem de büyüklere örnek oldular.

Yaptıkları çalışma ile ilgili konuşan Meryem İsra Kılıman, "Sadece yerimizde oturarak dua ile mahallelerde, sokaklarda sloganlarla gezerek olmayacağını anladık. Arkadaşımla düşünüp para toplamaya karar verdik. Belki yetmeyebilir ama inşallah Filistinli kardeşlerimiz için güzel olur. Sloganımız, 'bir ilaç parası yeter bütün dertlere, Kudüs için el ele' oldu. Yani kardeş olup el ele verirsek Kudüs için her şeyi yapabiliriz. Kardeşlerimizin yanına gidip onlarla görüşemeyeceğiz ama bir tırnak kadar bile olsa katkımız olsun diye arkadaşımla birlikte sabahtan akşama kadar gezip bu paraları topladık. Bu çalışmamızla belki kardeşlerimizin yanında olamayacağız ama gönlümüz onlarla olacak. Müslümanlar her zaman el ele olup Kudüs'ümüzü alacağız. Kudüs bizimdir." dedi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir