• DOLAR 32.509
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2419.611
  • ...

ŞUTSO Başkanı İbrahim Halil Peltek, Covid-19 salgının, tüm dünyada olduğu gibi ülkede de ciddi ekonomik kayıplara yol açtığına dikkat çekerek, esnaf ve çiftçilere yönelik hibe desteğinin bu kayıpların azaltılmasında etkili olacağını söyledi.

Kabine Toplantısı'nda açıklanan destek programının esnafa ve üreticilere nefes aldıracağını ifade eden Peltek,  "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni destek programı, esnaf ve üreticilere nefes aldıracaktır. Üyelerimiz, destek verilecek sektörlerin kapsamının genişletilmesini talep etmektedir." şeklinde konuştu.

 

 

 İbrahim Halil Peltek,

"İnşaat ve mobilya sektörü de destek kapsamına alınmalı"

Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı konut ve mobilya gibi işletmelerin büyük kayıplar yaşamakta olduğunu vurgulayan Peltek, "KOBİ, esnaf ve çiftçilerimize destek için hibe ve kredi adımlarının atılmasını sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Ancak üyelerimiz, desteklenecek sektörlerin genişletilmesini istiyor. Özellikle istihdam ve büyümenin lokomotifi inşaat sektörünün de bu kapsama alınmasını talep ediyoruz. Başta demir olmak üzere inşaat maliyetlerindeki artış ve kapanmadan kaynaklanan kayıplar nedeniyle inşaat ve mobilya sektöründeki üyelerimiz kendilerinin de destek kapsamına alınmasını beklemektedir. Konut ve mobilya sektöründeki işletmeler, genelde hafta sonları iş yapmaktadırlar. Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bu işletmelerimiz büyük kayıplar yaşamaktadırlar. Marketler gibi bu sektördeki işletmelerimiz de hafta sonları kendilerine muafiyet tanınmasını beklemektedirler." ifadelerini kullandı. (İLKHA)