• DOLAR 32.603
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2410.639
  • ...
`İman İnsanı Sultan Eder`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Risale Akademi, Akademik Araştırmalar Vakfı (AKAV), Valilik ve Belediye ortaklaşa "Hz. İbrahim ve Dostluk" konulu iki oturumluk bir sempozyum düzenledi.


El Ruha Otelinin Konferans Salonunda yapılan birinci oturuma Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmed Eşref Fakıbaba, Müftü İhsan Açık ile birçok yetkili katıldı.


Sempozyumun birinci oturumuna konuşmacı olarak Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir ile Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yaşar katıldı.


Hz. İbrahim`in sahip olduğu gibi, bir imanın tüm benliğe sirayet edip, yaşamın içerisinde olması gerektiğini belirten Prof. Özdemir, "Böyle bir iman, insanı insan belki de sultan eder" dedi.


Üstad Beddiüzzaman`ın Hz. İbrahim`i tüm boyutlarıyla anlamış olduğunu vurgulayan Prof. Özdemir, "Kuran ve iman ahlakı üzerine yazdığı Risale-i Nur`u İbrahimi esaslar üzerine kurmuştur" şeklinde konuştu.


Konuşmasının devamında Hz. İbrahim`i rüyasında gördükten sonra Üstad`ın Şanlıurfa`ya geldiğini hatırlatan Prof. Özdemir, "Nemrud`u temsil eden zihniyet onu kabul etmedi, buna karşılık Hz. İbrahim`in yolunu takip edenler O`na sahip çıktı" ifadelerini kullandı. (Mehmet Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir