• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
Avusturya Ankara Büyükelçisi Tarsus`ta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Avusturya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Büyükelçi Dr. Klaus Wölfer, Tarsus İlçe Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi`ni ziyaret etti.


Kaymakamlığın Şeref Defteri`ne ziyaretiyle ilgili düşüncelerini yazan Büyükelçi Dr. Klaus Wölfer `e Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Tarsus`ta faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi`ndeki kadın kursiyerlerin yaptığı el işi iğne oyası tablosu ile kendisine üzerinde Kleopatra Kapısı`nın bulunduğu tabak armağan etti.


Büyükelçi Dr. Klaus Wölfer, Kaymakamlık toplantı salonunda yaptığı konuşmada, Tarsus gibi tarihi bir kente gelmekten dolayı büyük memnunluk duyduğunu belirterek, \"Ülkemizin Türkiye ile ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerini daha çok geliştirmek istiyoruz. Avusturya`da yatırım yapan Türk girişimciler mevcut, keza aynı şekilde Türkiye`de yatırım yapan Avusturyalı girişimcilerimiz bulunuyor. Ancak biz özellikle ticari ilişkilerin daha çok geliştirilmesini istiyoruz. Ekonomik işbirliğinin arttırılması konusunda çok duyarlıyız. Misafirperverliğinize teşekkür ederiz. Tarsus`un adı Ankara`da yankılanıyor` dedi.


Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında, \"Dünya tarihinde önemli bir yeri olan Avusturya`nın Büyükelçisi Dr. Klaus Wölfer ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Tarsus, İslam, Hristiyan ve Musevi dinlerinin kesiştiği tarihi bir kent. İlçemiz çok önemli uygarlıklara ev sahipliği yapmış önemli bir merkez. Tarsus 10 bin yıla uzanan tarihi geçmişi, barındırdığı kültürel zenginlikleri, denizi, kumu, yayla ve kayak turizmi, eko turizmi, inanç turizmi, kış turizmi ile paha biçilemeyecek kadar zenginliklere sahip bir şehir. Tarsus`a yatırım yapmak isteyen Avusturyalı iş adamları ve girişimcileri İlçemize bekliyoruz. Tarsus ayrıca Türkiye`nin en önemli tarım potansiyeline sahiptir. Verimli toprakları ile dünyanın en çok ürün çeşitliliğine sahiptir\" dedi.


Avusturya Büyükelçisi ve beraberindeki heyete Ankara`da faaliyet gösteren Tarsuslular Derneği Başkanı Semih Özsu ve yönetim kurulu üyeleri ile bazı işadamları eşlik ederken, görüşmede Tarsus Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü de hazır bulundu. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir