• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
Adana Kudüs için tek yürek oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adana merkez Seyhan ilçesinde düzenlenen basın açıklamasına 50 sivil toplum kuruluşunun bileşeni olan Adana Sivil İnsiyatif Meclisi (ASİM), kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akşam namazının ardından bir araya gelen halk, tekbirlerle basın açıklamasının yapılacağı alana kadar yürüyüş yaptı.

Adanalılar, 'HAMAS'a selam direnişe devam', 'Cenk cihad şahadet', 'Hayber'i unutma siyonizm' sloganları attı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Adana temsilcilerinden Mehmet Emre, terörist işgal rejiminin tek amacının dünya Müslümanlarının elinden ve hayatından Kur'an-ı Kerim'i almak olduğunu vurguladı.

Emre, "Zalim siyonistler, Kur'an'sız bir hayatın var olmasını istiyor. İki asırdır zalimler uşakları aracılığıyla dinimizi ve yaşantımızı hedef alıyor. Hazreti Muhammed'i (Sallalalhu Aleyhi Vesselem), kendimize örnek ve önder olarak görmememiz için yoğun mesai harcanıyor." dedi.

"Saldırılar bittikten sonra Kudüs'ü unutmamalıyız"

Kudüs'ün sürekli hatırlanması gerektiğini belirten Emre, şunları söyledi:

Saldırılar bittikten sonra Kudüs'ü unutmamalıyız. Siyonistlere olan öfkemiz diner ve halkımızın Kur'an ve sünnetten bihaber yaşamasına göz yumarsak, ümmet daha çok saldırılara maruz kalır. Siyonizm sadece Filistin'in sorunu değildir. Kudüs'e sahip çıkmazsak diğer İslam beldeleri de elden gidecektir.

Siyer Araştırma Derneği Başkanı Sinan Konuk ise "Mescid-i Aksa'nın mücahidi olan kardeşlerimiz mağlup olursa Adana ve İstanbul'da mağlup olur. Ümmet mağlup olur. Kardeşlerimizin mücadelesine yardımcı olmak için tüm imkanlarımızı seferber etmeliyiz. Mücahit ve direnişçi kardeşlerimiz, nasıl dua etmemiz gerektiğini bize öğretti." ifadelerini kullandı.

"Şehitler kervanıyla büyüyen gençler ölümden korkmaz"

Özlem Ajans Sanatçılarından Emrullah Karabulut'un ilahi ve ezgileriyle devam eden programda konuşan Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Adana Şube Başkanı Enes Beyaz da Kudüs'ün önemine vurgu yaparak," Herkes tarafından safımız belli olsun. Filistinli kardeşlerimiz iki güzellikten birisi olan şahadet ya da zafere ulaşacaktır. En kutlu makam şahadettir. Ölüm bizim için son ya da acı veren bir durum değildir. Şehitler kervanıyla büyüyen gençler, ne ölümden nede öldürülmekten korkmazlar. Meydanları boş bırakmayacağız. Zalimlere olan kinimizi diri tutacağız. Çocuklarımıza siyonizmi anlatıp, Selahattin'ler yetiştireceğiz." şeklinde konuştu.

İşgal rejiminin Mavi Marmara saldırısının gazilerinden Muhittin Yıldırım ise tek gayelerinin Allah'ın rızasını kazanmak olduğunu vurgulayarak, Allah'ın rızasını kazanmak için mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Yıldırım, "Allah'a hamdolsun Filistin direnişi bir kadraj ve destandır. Batı ve siyonizm bunu görmese de direniş hareketi teslimiyet içerisinde yoluna devam ediyor. Emperyalizm ve siyonizmin temelleri çöküyor." ifadesini kullandı.

Etkinlik, HÜDA PAR Çukurova İlçe Başkanı Hüseyin Ayaydın'ın okuduğu basın açıklamasının ardından Veysi Sonkaya'nın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir