• DOLAR 32.565
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2439.51
  • ...
AGİT`e Bursa`dan İlahiyatçı Üye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Türkiye`nin de daimi üye olarak yer aldığı Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı (AGİT), 1970`li yılların başında soğuk savaş şartlarındaki Avrupa`nın bölünmüşlüğüne son verilmesi, güvenlik ve istikrarın sağlanması ve katılan devletlerarasında bu amaca yönelik işbirliğinin geliştirilmesi düşüncesiyle kurulmuş bir teşkilat.


AGİT, üç boyutlu bir yapılanmayla çalışıyor. Birincisi, Avrupa güvenliği, ikincisi çevre, teknoloji, bilim ve ekonomi alanlarında işbirliği, üçüncüsü de insan haklarının geliştirilmesi konularında üç ayrı danışma kurulu ile çalışıyor. Bu danışma kurullarına, AGİT tarafından uzmanlık alanları ve tecrübelerine dayanarak bağımsız danışman sıfatıyla seçilen üyeler, ilgili alanlarda hazırlanan uluslararası raporlara ve tavsiye kararlarına katkıda bulunuyor.


Doç. Dr. Bülent Şenay`ın da seçildiği AGİT İnsan Hakları boyutunun görev alanı içinde, temel hak ve özgürlükler, dini ve etnik azınlıklar, İslamafobi, antisemitizm, ırkçılık, inanç ve ifade özgürlüğü, Avrupa`da Müslümanlar ve çok kültürlülük gibi konular bulunuyor.


Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü, AGİT İnsan Hakları Danışma Kurulu Üyeliğine seçilen Doç. Dr. Bülent Şenay`ı Türkiye ve Uludağ Üniversitesi açısından onur verici bu yeni görevinden dolayı kutlayarak, başarılarının devamını diledi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir