• DOLAR 32.502
  • EURO 34.632
  • ALTIN 2478.013
  • ...
`İslam`da Eğitimin Önemi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Hira Der`de "İslam`da Okuyup Yazma ve Eğitimin Önemi" konulu bir seminer verildi. Dernek binasında düzenlenen seminer Sabri Dursun`un okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.


Açılış konuşmasını yapan Bilal Altsoy, "Cenabı Allah`ın Kur`an-ı Kerim`de `Yaratan Rabbinin adıyla oku; o insanı bir alakadan yarattı. İnsana bilmediklerini öğreten, kalemle yazmayı belleten Rabbin, en büyük kerem sahibidir` buyurmak suretiyle insanın daima arayış içinde olması gerektiğini, eğitim ve öğretim her an iç içe bulunması lüzumunu belirtmiş" dedi.


Daha sonra konuşmasını yapmak üzere Sait Doyar söz aldı. Doyar, "Dinimiz eğitime, okuma ve öğrenmeye çok büyük önem vermiştir. İnsanlar devamlı huzur ve mutluluğa kavuşmak için büyük çabalar gösterirler. Bu amaca ulaşabilmek için takip edilecek yol, hiç şüphesiz iyi bir eğitim ve öğretimdir. Bunlara gereken önem verilmedikçe, istenilen amaca ulaşmak mümkün değildir. Allah Kur`an-ı Kerimi biz insanlara okumamız için gönderdi, raflarda saklayıp süslü kılıflarda asmamız için değil. Kur`ana en büyük saygı onu okumak ve onu yaşamaktır. Gelin ey kardeşler bizde küfrün oyununu boşa çıkaralım ve Kur`an-ı raflardan indirip hayatımıza sokalım" diye konuştu.

Seminer Molla Beşir Şimşek`in duasıyla sona erdi. (Sezer İlbasan-İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir