• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Arap Topluluğu Birliği Başkanı Zekioğlu: "Kınamanın ötesine geçilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Terörist işgal rejiminin, işgal altındaki Filistin topraklarında gerçekleştirdiği saldırılarının kınandığı programda, tüm dünya halklarının Filistin direnişinin yanında yer aldığını, hükümetlerin ve yetkililerin kınamadan öteye geçip, caydırıcı yaptırımların uygulanması gerektiği vurgulandı.

 

Birçok Arap alim ve kanaat önderinin katıldığı programa Filistin, Mısır, Irak, Suriye vatandaşları da eşlik ederek zulme dur çağrısında bulundu.

Filistin direnişine destek amaçlı düzenlenen programı organize eden Arap Topluluğu Birliği Başkanı Muhammet Zekioğlu, yaşanan zulme dikkat çekerek kınamadan öteye geçilmesi gerektiğini aktardı.

Zekioğlu, "Herkesin bildiği üzere Filistin'de, Kudüs'te, Mescid-i Aksa'da ve Gazze'de mazlum ve suçsuz insanlar F-16 uçakları ve füzeler ile bombardıman altındalar. İnsanları öldürüyorlar. Oradaki insanların evlerini başlarına yıkıyorlar ve sürekli olarak çocuklar enkaz altından çıkarılıyor. 200'den fazla şehidimiz ve binden fazla yaralılarımız var. Ama maalesef bu zalimlere kimse işgalini ve terör olaylarını durdur diyemiyor. Sadece kınamakla yetiniyorlar. Hareket olarak bütün Arap ve Türkiye halkını bu alanda toplayarak, Filistin'de yaşanan zulmü duyurmaya çalışıyoruz. Bizler Türkiye'den bu hareketi başlattık. Tüm dünya halkları israil'e karşı sesini duyurmaya çalışıyor." dedi.  

"Bu işgal diplomasi ile çözülmüyor gerçekten güç kullanılmalı"

İşgal altındaki Filistin topraklarında işgalciler tarafından yapılan saldırılar sonrası hayati ihtiyaçlara ulaşımın zorlaştığını belirten Zekioğlu, yaşanan zulmün diplomasi ile çözülmeyeceğini, güç kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Zekioğlu, "Filistin'deki insanlar zor durumdalar. Elektrik ve su kesilmiş, tıbbi malzeme bulunamıyor. Ambulansların hastanelere girip çıkmamaları için hastane yollarını bile bombaladılar. İnsanların enkaz altında ölmesini istiyorlar. Bizler de diyoruz ki herkes Filistin'e destek vermeli. Bu ister para ister dua ve isterse de yüreği ile destek olmalı. Ama bizler Türkiye'den şunu istiyoruz; Azerbaycan'a nasıl SİHA ve İHA'larını gönderip zafere ulaştılarsa aynısını Filistin'e de yapmalarını istiyoruz. Artık Türkiye'nin bu zulme dur demesini istiyoruz. Bu iş diplomasi ile çözülmüyor, gerçekten güç kullanılmalı. Çünkü israil güçten anlar." ifadelerini kullandı.  

Filistinlilere yardımlarda bulunduklarını belirten Zekioğlu, şunları söyledi:

"Bizler Filistinliler için yardım çalışmalarımızı yapmaya devam ediyoruz. En son ilk yardım çantası yardımında bulunduk. Bir kısmı şu an Filistin'e ulaşmış durumda. Dün 60 sağlık çantaları hastanelere dağıtıldı. Bu meydanlarda sadece Arapları veya Arap ülkelerinden gelen vatandaşları görmüyoruz. Burada Afrikalılar da var Türkiye halkı da var. Türkiye'nin ve bütün dünyanın birleştiği tek nokta Filistin'dir." Program, yapılan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir