• DOLAR 32.594
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2509.775
  • ...
Adıyaman Kâhta Belediye Meclisi: israil'in gayri insani saldırılarını şiddetle kınıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

adıyaman,kudüs,filistin,direnişFilistin'de katliam yapmaya çalışan ancak Filistinli direnişçilerin saldırıları karşısında afallayan ve kaçmaya başlayan işgalci siyonistler sivilleri hedef almaya devam ediyor.

Adıyaman Kâhta Belediye Meclisi tarafından yayınlanan ortak mesajda "Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve çevresinde israil'in arife günü başlattığı, çocuklar ve kadınlar dâhil çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına ve şehid olmasına sebep olan menfur saldırıları kınıyoruz." denildi.

Mesajın devamında, "Bayram günlerinde sürdürülen ve Gazze'ye de yöneltilen saldırılar, çok vahim bir boyuta ulaşmıştır. Olaylar sonucu yaralanan ve şehid olan Filistinlilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. israil'in bu saldırıları, en kutsal hak olan yaşam hakkının ihlalidir. Filistinlilerin nesiller boyunca yaşadıkları topraklara el konulmasını hedefleyen bu saldırılar, orantısız güç kullanılarak hukuk dışı bir oldu, bitti oluşturmaya yöneliktir." ifadeleri kullanıldı.

"israil'e karşı net, güçlü ve etkili bir tavır alınması şarttır"

Adıyaman Kâhta Belediye Meclisi mesajın devamında israil'e karşı net bir tavır alınması gerektiği belirtirek, "İsrail'in bu gayri insani saldırılarını şiddetle kınıyor, Birleşmiş Milletler'in (BM) saldırıların durdurulması için uluslararası hukuk ve temel insan hakları hukuku çerçevesinde yaptığı çağrıyı destekliyoruz. Kudüs ve Gazze'de son bir haftadır devam eden israil saldırganlığı BM kararlarına aykırı şekilde sürdürülen işgalin ve hukuk tanımazlığın geldiği son aşamayı ibretle gözler önüne sermektedir. Filistin topraklarında işlenen bu suçlardan dolayı israil'in hesap vermesi, suçların sorumlularının tespit edilerek yargılanması ve cezalandırılması için uluslararası toplumun birlikte hareket etme zamanı gelmiştir. Bu çerçevede, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) ivedilikle harekete geçmesini talep ediyor, bu maksatla insana ve yaşam hakkına saygı duyan herkesi sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz. Artık israil'e karşı net, güçlü ve etkili bir tavır alınması şarttır." denildi.

Mesajda son olarak, "Kâhta Belediye Meclis üyeleri olarak, İsrail'in saldırganlığının ve Filistin halkına yaptığı zulmün karşısında durmaya, Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının haklı özgürlük, adalet, hukuk ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi beyan ederiz." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir