• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
PKK'nın Suriye sorumlusu Sofi Nurettin öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye'de düzenlenen kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasından PKK'nın Suriye sorumlusu Sofi Nurettin kod adlı Nurettin Halef Al Muhammed'in öldürüldüğünü açıkladı.

Erdoğan: "PKK’nın üst düzey Suriye Genel sorumlusu Sofi Nurettin kod adlı terörist, Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilmiştir. PKK'nın en üst düzey yöneticilerinden olan Suriye kökenli bu terörist uzun süre örgütün sözde silahlı kanadının sorumluluğunu yürütmüştür. Çok kanlı eylemlerin faili olan bu terörist Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları’nda askerlerimize karşı yapılan pek çok saldırının da sorumlusudur."

PKK'nın yönetim kadrosunda da olan Suriyeli Sofi Nurettin örgüte 1990 yılında katıldı. Bölgede birçok silahlı eyleme katılan Sofi, Hakkâri-Yüksekova-Şemdinli kırsalında bölge sorumluluğu yaptı. 2003-2007 yılları arasında Diyarbakır kırsalında eyalet koordinatörlüğü yapan ‘Sofi Nurettin’ 2009 yılında örgütün silahlı kanadı olan HPG ana karargah komutanlığını Bahoz Erdal'dan devraldı. 2019'da PKK'nın Suriye genel sorumluluğuna getirildi.
Kaynak: PKK'nın Suriye sorumlusu Sofi Nurettin öldürüldü

Kaynak; Haksöz haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir