• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Toplu ulaşıma sınav ayarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Elektrik Su Hava Gazı Otobüs ve Troleybüs (ESHOT) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Pazar günü YGS` ye girecek adaylara ulaşımda kolaylık sağlamak amacıyla otobüs, vapur ve metro seferleri yeniden düzenlendi.


Açıklamada, sınav merkezlerinin çoğunlukla bulunduğu Buca, Bornova, İnönü Caddesi ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı bağlantılı hatların takviye edileceği, şehir dışından gelenlerin daha rahat bir şekilde sınav yerlerine varabilmeleri için de otogar bağlantılı seferlerin artırılacağı belirtildi.


Açıklamaya göre, İzmir Metrosunda sınavın başlama saatinin öncesi ve bitimini takip eden saatlerde sefer sıklıkları 5 dakika olarak düzenlendi. Pazar günü saat 08.00`den 19.30`a kadar olan süre içinde metrodaki tren seferleri sıklaştırılmış olarak yapılacak.


Körfez ulaşımını sağlayan İzmir Deniz İşletmeciliği Nakliye Ve Turizm Ticaret Anonim Şirketi (İZDENİZ A.Ş) ise, aralı vapur seferlerini saat 07.15`te başlatacak. Uygulanacak Pazar tarifesinin yanı sıra Karşıyaka ve Bostanlı`dan Pasaport ve Alsancak yönüne ek seferler konulacak.


İzmir Banliyö Anonim Şirketi`(İZBAN A.Ş)nin de oluşabilecek yoğunluğu göz önüne alarak takviye seferler koymak üzere tedbirler aldığı bildirildi. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir