• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
Aşı yaptırmayanlar sokağa çıkamayacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığınca, valiliklere gönderilen "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" konulu genelgesinde tartışmalı bir karar yer aldı. Genelgede 65 yaş ve üstü 2 doz aşı yaptıranların sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulduğu belirtildi. Aşı zorunluluğu bulunmamasına rağmen aşı yaptırmayanların ise sokağa çıkma kısıtlaması devam edeceği açıklandı. 

İçişleri Bakanlığı'nın 81 valiliğine gönderdiği genelgede kademeli normalleşme dönemine ilişkin yeni tedbirler açıklandı. Buna göre iki doz aşı yaptıran 65 yaş ve üstü vatandaşlar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak. Ancak karar tepkiyle karşılandı.

AŞI ZORUNLU DEĞİL AMA...

Vatandaşlar, aşının zorunlu olmadığını belirterek aşı yaptırmayanların bu şekilde cezalandırıldığını belirtti. Ayrıca alınan bu karar aşı yaptırmayan diğer yaş gruplarına da uygulanabileceği endişesini de doğurdu.  Aşı konusunda henüz net veriler bile elde edilmemişken aşı yaptırmayan 65 yaş ve üstü vatandaşların bu şekilde bir kararla eve hapsedilmelerine birçok kişi itiraz etti. 

HERKESİ KAPSARSA NE OLACAK?

Tepkisini sosyal medyadan dile getiren Eyüp Kılıç isimli bir vatandaş, "Sırası geldiği halde aşısını olmayan 65 yaş üstü sadece 10-14 arası sokağa çıkabilir ne demek? "Aşı zorunlu değil ama olmazsanız bazı haklardan mahrum olursunuz anlayışı" demo gösterimi. Yarın benzer yasaklar 50 yaş üstü, 40 yaş üstü vs. diye genişler herkesi kapsarsa ne olacak?" diye sordu.

DERHAL GERİ ÇEKİLMELİ

İnsan sağlığına yönelik gelişmeleri aktaran ve kamuoyu oluşturmak isteyen Gıda Hareketi adlı bir Twitter hesabından ise şu şekilde bir paylaşım yapıldı: "İçişleri Bakanlığının dünkü genelgesi toplumu patlama noktasına getirecek derecede getirmiştir. Bunun görülmemiş olması büyük bir hatadır Türkiye’nin, iktidarın, ekonominin geleceği ve huzuru için derhal geri çekilmelidir"

Bu haberler de ilginizi çekebilir