• DOLAR 32.59
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2509.419
  • ...
Memurları Üzecek Haber
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kamu kurumlarına ait dinlenme tesisleri, kamplar ve tatil köylerinin satışının önünü açacak yasal düzenleme Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Buna ilişkin bilgi veren Başbakan Yardımcısı Ali Babacan , kamu kurum ve kuruluşlarının elinde satılabilecek nitelikte toplam 900 civarında dinlenme, eğitim ve spor tesisi bulunduğunu bildirdi. Bakan Babacan, satışın piyasa şartları içerisinde olacağını belirtti.

Bugün`de yer alan habere göre komisyondaki görüşmelerde muhalefet milletvekilleri, memurlara tatil için her yıl belli bir ücret ödenmesini talep ettiler. Vekiller bu konuda Japonya ve Avrupa ülkelerinden örnekler verdi. Ancak, bu paranın bütçeye ciddi yük getireceğini belirten Babacan, bütçe imkanları çerçevesinde bunun verilemeyeceğini açıkladı.

Babacan, kamu kurumlarına ait dinlenme ve tatil tesislerine her isteyen memurun gidemediğini, genelde belli düzeydeki memurların yararlandığını anlatırken şunları söyledi: "Mevcut uygulama çok da adil değil. Her memurun Merkez Bankası’nınki gibi bir tatil tesisi yok. Üstelik onlar bu kapsamın dışında."

Babacan ayrıca, tüm tesisleri Bakanlar Kurulu’nda tek tek değerlendirip karar vereceklerini vurguladı.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir