• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
17 günlük tam kapanma sonrası Ankara'da hayat normale döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında Ramazan ayının son günleri ve Ramazan Bayramı'nı kapsayan 81 ilde 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayan 17 günlük tam kapanma süreci bugün saat 05.00 itibarıyla sona erdi.

 

Yasağın sona ermesiyle birlikte Ankara'da hayat kısmen de olsa normale dönmeye başlarken, sabah saatleri itibariyle başkentte hareketlilik başladı. Sokağa çıkma yasağına vatandaşların genel olarak uyduğu Türkiye'nin başkenti Ankara'da esnaf kepenklerini açmaya başladı.

Ankara genelinde kamu binalarının önlerinde hareketlilik artarken, caddelerde ise insanların büyük çoğunluğunun virüs tehlikesine karşı maskeli bir şekilde sosyal mesafe kuralına da dikkat ederek gezdikleri gözlemlendi.

Sokağa çıkma yasağı boyunca cadde, sokak, meydan ve parkların boş kaldığı başkentte kısmen de olsa yoğunluğun olduğu gözlenirken, 17 günlük yasak kapsamında sessizliğe bürünen kentte cadde ve sokaklarda yaya ile araç trafiği ise tekrar yoğunlaştı.

17 günlük tam kapanma sonrası hafta için sokak kısıtlaması 21.00 ile 05.00 saatleri arasında uygulanacak. Hafta sonu ise tam kısıtlamalar uygulanırken, 10.00-17.00 saatleri arası market, manav, bakkallar açık olacak.

Şehirlerarası kısıtlamalar da kaldırıldı. Cuma akşam 21.00'den pazartesi sabah 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir