• DOLAR 32.6
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2496.77
  • ...
Siirt’te binlerce kişi Filistin'e destek için sokaklara döküldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Siirt il Başkanlığının çağrısı üzerine 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan Siirt halkı, siyonist işgal rajiminin aleyhinde pankar açıp, slogan attı.

 

Basın açıklamasına AK Parti'nin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu destek verdi. Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Siirt Gençlik Kolları Başkanı Yakup Toprak, İslam âleminin yapılan bu zulme karşı hiçbir şey olmamış gibi davranmasının kahredici olduğunu vurguladı.

"Artık kelimelerin, kınamaların ötesine geçmemiz gereken noktadayız"

Toprak, "Siyonist terör çetesinin; Müslümanların sadece onuru ve izzetini çiğnemesine, şehirleri harap, bedenleri parçalamasına, katliamlarını gizlemek için basın merkezlerini vuracak kadar gözü dönmesine kahrolmuyoruz. Bugün sadece parça parça olan bebeklerimize, evleri başlarına yıkılan, Allah’tan başka sığınağı olmayan kardeşlerimize, bacılarımıza, kahrolmuyoruz. Bugün aynı şekilde koskoca İslam âleminin, yapılan bu zulmü hiçbir şey olmamış gibi seyretmesine de kahroluyoruz. Artık kelimelerin, kınamaların ötesine geçmemiz gereken noktadayız. Zulmü daha ne kadar seyredeceğiz, daha kaç parçalanmış bedene ağlayacağız.?" diye sordu.

"Ey İslam beldelerinin yöneticileri! Artık kendinize gelin"

Mazlumun feryadı arşı titretirken, İslam ülkelerinin yöneticilerinin harekete geçmesi için daha kaç şehrin yakılması, kaç bedenin parçalanması gerektiği sorusunu yönelten Toprak, "Ey İslam beldelerinin yöneticileri! Artık kendinize gelin! Kudüs’ün özgürlüğüne giden yol hiç şüphesiz direniştedir. Direniş hareketine siyasi, ekonomik ve askeri olarak destek verin. Mescid-i Aksa ve Müslüman kardeşlerimize kalkan olun! Sokakları kan gölüne çeviren katilleri durduracak adım atın! Ülkelerinizin İşgal rejimine sağladığı siyasi, ekonomik, askeri imkânları derhal sonlandırın. Hiç şüphesiz İslam, korkakların değil cesur ve atılganların omuzunda yükselecektir." çağrısında bulundu.

"Siz Filistin’i, Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı kurtarmak için kurulmadınız mı?"

Siyonistlerin anlayacağı dilden karşılık verilmesi gerektiğini vurgulayan Toprak, şunları söyledi:

Ey Birleşmiş Milletler! Ey insan hakları savunucusu olduklarını iddia eden kuruluşlar! Neredesiniz? Ey İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye devletler! Siz Filistin’i, Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı kurtarmak için kurulmadınız mı? Daha kaç kez tecrübe edeceksiniz? israil, laftan anlamıyor. israil, cuma günleri camilerden okunan hutbelerden anlamıyor. israil, kınanmaktan anlamıyor. Tarih şahittir ve bugünlerde bir daha tecrübe edilmiştir ki, israil, ancak ve ancak güçten anlıyor. Bu gücü harekete geçirmenin zamanı çoktan gelmiştir. Gün, topyekûn İslam alemi ve dünya barışını korumakla görevli uluslararası kuruluşların israil’in zulmüne dur deme günüdür.

"Siyonistler, yeryüzündeki huzurun ve güvenin önündeki en büyük engeldir"

Sadece Müslümanlara değil, insana ve insanlığa da düşman olan hastalıklı bir ruh haliyle karşı karşıya olduklarını dile getiren Toprak, Tüm dünya da biliyor ki siyonistler işgal, şiddet ve terörden beslenen, yeryüzündeki huzurun ve güvenin önündeki en büyük engel olduğuna dikkat çekti.

Toprak, “Kudüs’ün, Gazze’nin ve Filistin’in işgalci ırkçı-emperyalistlerden tamamen temizlenmesini sağlamak ve o mübarek mekânların yeniden insanların huzur ve barış yurdu olmasını temin etmek bizlerin en kutsal vazifesidir. İslam toplumunun faaliyet gösteren bütün teşkilatlarını, insanlık onurunu korumayı görev sayan tüm sivil toplum kuruluşlarını; Kudüs’ün barış yurdu olmasının temini için bir araya gelerek en güçlü tepkilerini ortaya koymaya çağırıyoruz. İslam ülkelerinden; ordularını Kudüs şuuruyla teyakkuza geçirmeye, israil’e karşı somut adımlar atmaya davet ediyoruz. Nasıl ki Azerbaycan’a, Karabağ’a askeri destek sağlandıysa Filistin için de aynı destek sağlanmalıdır, diyoruz.” ifadelerini kullandı.

"Vakit Ümmetin ordularını ve namlularını siyonist işgalcilere yönelteceği vakittir"

Son olarak Toprak, "Unutmayalım ki, 'Mazlumlar ayağa kalkmadan zalimler asla diz çökmez.' Evet, artık söz değil, harekete geçme vaktidir. Vakit, ümmetin, ordularını ve namlularını siyonist işgalcilere yönelteceği vakittir. Gün, Kudüs’ün özgürlüğü için askeri, siyasi ve ekonomik politikaların devreye sokulması gerektiği gündür." ifadesini kullandı.

"Filistinlilerin öldürülüşünü izlerken içimiz parçalanıyor"

"Artık kınamaktan, eleştirmekten öte bizim hükümetten beklentimiz fiili olarak harekete geçmesidir.” diyen Bülent Yüksek, "Bugün buraya israil'in yaptığı zulmü lanetlemek için geldik. Onların öldürülüşünü izlerken içimiz parçalanıyor ve biz buna müdahil olamıyoruz. Bizim özellikle Türkiye ve İslam ülkelerinden beklentimiz fiili harekete geçilmesidir. Eğer onlar harekete geçmiyorlarsa aynı Libya ve Lübnan’da sınırı aşıp Filistin’e gitmeye kalkışanlar gibi bu halkın da önü açsınlar." dedi.

"Sözde demokrasi ülkeleri bu katliamın karşısında susuyor"

Dünyanın yaşanan zulme sessiz kaldığını ama Terkiye halkı olarak her zaman Filistinli kardeşlerinin yanın olacaklarını belirten vatandaşlardan Murat Özekinci, duygularını şöyle paylaştı:

“Katil israil Müslümanların mabetlerine, kutsallarına saldırıyor ve bizler bugün orada olmadığımız için sesimizi Siirt’ten yükseltmeye çalışıyoruz. Rabbim israil'i kahru perişan etsin. Filistinli kardeşlerimizin sözde yanındayız.  Sözde demokrasi ülkeleri bu katliamın karşısında susuyor ve bu katliam karşısında susmak dilsiz şeytanlıktır. Buradan binlerce kardeşim Kudüs’ün yanında olduğunu ifade ediyor. Kudüs özgürleşecektir. Filistin’de ki katliamları Avrupa görmezden geliyor." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından oluşturulan araç konvoyuyla şehir turu atıldı. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir