• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı:  “Gün siyonistlere anlayacağı dilden konuşma günüdür!”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siyonist işgal rejiminin Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına tepki gösteren HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, Batman merkez Gültepe Mahallesi Su Parkı'nda kitlesel basın açıklamasa düzenledi.

 

Basın açıklamasına katılan birçok STK temsilcisi ve halk, bir kez daha işgal rejimini telin etti.

Basın açıklaması, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin'in yaptığı açılış konuşmasının ardından, HÜDA PAR Batman İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Rüzgâr tarafından okundu.

Yapılan bu zulme kahroluyoruz

Basın açıklamasını okuyan Rüzgâr, “Bugün siyonist terör çetesinin; Müslümanların sadece onuru ve izzetini çiğnemesine, şehirleri harap, bedenleri parçalamasına, katliamlarını gizlemek için basın merkezlerini vuracak kadar gözü dönmesine kahrolmuyoruz. Bugün sadece parça parça olan bebeklerimize, evleri başlarına yıkılan, Allah’tan başka sığınağı olmayan kardeşlerimize, bacılarımıza, kahrolmuyoruz. Bugün aynı şekilde koskoca İslam âleminin, yapılan bu zulmü hiçbir şey olmamış gibi seyretmesine kahroluyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“Filistinli mazlumların feryadı arşı titretiyor”

Artık kelimelerin, kınamaların ötesine geçilmesi gerektiğini vurgulayan Rüzgâr, “Zulmü daha ne kadar seyredeceğiz, daha kaç parçalanmış bedene ağlayacağız? Bombaların ölüm yağdırmasına daha ne kadar ah-u vah edeceğiz? Ateş sadece düştüğü yeri değil yüreklerimizi de yakıyor. Mazlumun feryadı arşı titretirken İslam ülkelerinin yöneticilerinin harekete geçmesi için daha kaç şehrin yakılması, kaç bedenin parçalanması gerekecek?" diye sordu.

“Kudüs’ün özgürlüğüne giden yol hiç şüphesiz direniştedir”

İslam ülkelerinin liderlerine, çağrıda bulunan Rüzgar, “Ey İslam beldelerinin yöneticileri! Artık kendinize gelin! Kudüs’ün özgürlüğüne giden yol hiç şüphesiz direniştedir. Direniş hareketine siyasi, ekonomik ve askeri olarak destek verin. Mescid-i Aksa ve Müslüman kardeşlerimize kalkan olun! Sokakları kan gölüne çeviren katilleri durduracak adımlar atın! Ülkelerinizin İşgal rejimine sağladığı siyasi, ekonomik, askeri imkânları derhal sonlandırın. Hiç şüphesiz İslam, korkakların değil, cesur ve atılganların omuzunda yükselecektir.” şeklinde konuştu.

“Gün, siyonistlerle anlayacağı dilden ve en yüksek perdeden konuşma günüdür!”

Rüzgâr, “Ey Birleşmiş Milletler! Ey insan hakları savunucusu olduklarını iddia eden kuruluşlar! Neredesiniz? Ey İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye devletler! Siz Filistin’i, Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı kurtarmak için kurulmadınız mı? Daha kaç kez tecrübe edeceksiniz? israil, laftan-sözden anlamıyor! İsrail, cuma günleri camilerden okunan hutbelerden anlamıyor! israil, kınanmaktan anlamıyor! Tarih şahittir; israil, ancak ve ancak güçten anlıyor! Ve bu gücü harekete geçirmenin zamanı çoktan gelmiştir! Gün, topyekûn İslam âlemi ve dünya barışını korumakla görevli uluslararası kuruluşların israilin zulmüne 'dur' deme günüdür! Gün, siyonistlerle anlayacağı dilden ve en yüksek perdeden konuşma günüdür! Vakit bu zalimlere anladıkları dilden konuşma vaktidir!” ifadelerini kullandı.

“Mübarek mekânların barış yurdu olmasını temin etmek bizlerin vazifesidir”

Sadece Müslümanlara değil, insana ve insanlığa da düşman olan hastalıklı bir ruh haliyle karşı karşıyayız diyen Rüzgâr, konuşmasına şöyle devam etti:

“Tüm dünya da biliyor ki siyonistler işgal, şiddet ve terörden beslenen, yeryüzündeki huzurun ve güvenin önündeki en büyük engeldirler. Kudüs, ırkçı-siyonist işgalden kurtulup huzur ve güvenlik yurdu haline gelmedikçe, İslam ülkelerinin, İslam âleminin ve dünyanın huzur bulması mümkün değildir. Kudüs’ün, Gazze’nin ve Filistin’in işgalci ırkçı-emperyalistlerden tamamen temizlenmesini sağlamak ve o mübarek mekânların yeniden insanların huzur ve barış yurdu olmasını temin etmek bizlerin en kutsal vazifesidir.”

“İslam ülkelerinden ordularını Kudüs şuuruyla teyakkuza geçirmeye çağırıyoruz”

"İslam toplumunun faaliyet gösteren bütün teşkilatlarını, insanlık onurunu korumayı görev sayan tüm sivil toplum kuruluşlarını harekete çağırıyoruz" diyen Rüzgâr, “Kudüs’ün barış yurdu olmasının temini için bir araya gelerek en güçlü tepkilerini ortaya koymaya çağırıyoruz. İslam ülkelerinden; ordularını Kudüs şuuruyla teyakkuza geçirmeye, israile karşı somut adımlar atmaya davet ediyoruz. Diyoruz ki; nasıl ki Azerbaycan’a, Karabağ’a askeri destek sağlandıysa Filistin için de aynı destek sağlanmalıdır.” dedi.

“Veyl olsun zalimlerden korkarak gerisin geriye kaçanlara!”

Rüzgar, konuşmasının sonunda, “Yeryüzünde barış ve adalete inanan bütün insanlığı; işgale, haksızlığa ve sömürüye karşı Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmaya, zalimin karşısında direnişin yanında yer almaya çağırıyoruz. Unutmayalım ki, 'Mazlumlar ayağa kalkmadan zalimler asla diz çökmez.' Evet, artık söz değil harekete geçme vaktidir. Vakit ümmetin, ordularını ve namlularını siyonist işgalcilere yönelteceği vakittir. Gün, Kudüs’ün özgürlüğü için askeri, siyasi ve ekonomik politikaların devreye sokulması gerektiği gündür. Selam olsun izzetle direnenlere! Selam olsun imkânlarını seferber edenlere! Lanet olsun zalimlere ve zalimlere ses etmeyen zelillere! Veyl olsun zalimlerden korkarak gerisin geriye kaçanlara!” dedi.

Basın açıklamasının ardından gıyabi cenaze namazı kıldıran İTTİHADUL ULEMA Üyesi Abdurrahman İçlek, Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu için dua etti.

Daha sonra meydandaki halk, Kudüs’teki direnişe destek vermek amacıyla yüzlerce araç konvoyu oluşturup Batman caddelerinde şehir turu attı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir