• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
Mısır: Meşru hakları verilmedikçe desteklemeyiz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal çetesinin  saldırılarını "vahşice" olarak nitelendiren Şukri, Filistin topraklarındaki gerilimin 13 Nisan'da (ramazan ayının başlangıcı) işgal çetesi polisi ve sağcı Yahudilerce işgal altında olan Kudüs'te, özellikle Mescid-i Aksa'nın çevresi ve Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki Filistinlilere yönelik artan saldırılarının ardından başladığını söyledi.

Şukri, "İsrail'in Filistinlileri göçe zorlaması, Mescid-i Aksa'da namaz kılan Filistinlilere yönelik eşi ve benzeri görülmemiş saldırılarda bulunması milyonlarca Arap ve Müslüman'ı kızdırmıştır. Gazze'ye yapılan saldırıların durdurulması ve ateşkesin sağlanması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Mısır Dışişleri Bakanı, "bölgede barış ve güvenliğin sağlanması için Filistin halkına haklarının verilmesi ve Filistin'in bağımsızlığının sağlanmasından başka bir yol olmadığını" söyledi.

Şukri ayrıca, Ürdün, Fransa ve Almanya ile ateşkesin sağlanması için iş birliği yaptıklarını ve ABD’nin de bu yönde yapıcı adım atmasını beklediklerini ifade ettiği konuşmasında, "Filistin halkına meşru hakları verilmediği sürece Mısır, ateşkesin sağlanması için yapılacak hiçbir girişimi desteklemeyecektir." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir