• DOLAR 32.314
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2279.904
  • ...
Malatya Umut Kervanı'ndan Filistin'e acil yardım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dernek binasında Filistin'e acil yardım çağrısı ile ilgili açıklamada bulunan Malatya Umut Kervanı Derneği Başkanı Ali Sağlık, az-çok demeden herkesin elinden geldiği kadar oradaki kardeşlerin yaralarının sarılması için destek olması gerektiği çağrısında bulundu.

 

"Siyonist çete barbarca tüm zalimliğiyle Küresel emperyalistlerden de destek alarak karadan ve havadan orantısız olarak bombalar yağdırarak saldırmıştır"

Sağlık, "Siyonist çete her sene olduğu gibi yine mübarek Ramazan ayında Mescidi-i Aksa'nın etrafında provokasyon ve yürüyüşler yaparak Müslümanların kutsal mekanlarını taciz ederek huzursuz edip Müslümanlara saldırmanın zeminini oluşturma çabasında oldu. Nitekim Ramazan ayının başında başlayan bu provokasyonlar neticesinde Ramazan'ın sonuna doğru Filistinli kardeşlerimize ve ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'mıza saldırmaya başladılar. Siyonist çete barbarca tüm zalimliğiyle küresel emperyalistlerden de destek alarak Müslümanlara karadan ve havadan orantısız olarak bombalar yağdırarak saldırmıştır. Son saldırılarda savaşla alakası olmayan birçok kadın ve çocuk şehid olmuştur." diye anımsattı.

"Bu dava tüm Müslümanların ve insanlığın ortak davasıdır"

 Siyonist çetenin bin bir hile ile Filistinlilerin topraklarını almak için 70 yıldan daha uzun bir süredir çeşitli entrikalar peşinde olduğuna dikkat çeken Sağlık, şöyle devam etti:

Nitekim 1946 yılı öncesinde söz konusu kutsal mekânların yüzde 100'ü Filistinlilerin toprakları iken işgalci siyonist çetenin hileleri ve zalimliği ile 2020 yılında yüzde 15 oranında bir toprak parçası Filistinlilerin elinde kalmıştır. On binlerce Filistinli şehid edilmiş ve milyonlarcası özyurtlarından başka ülkelere göç etmek zorunda kalmışlardır. Filistin davası bir Arap veya kavmiyetçilik davası değildir. Bu dava tüm Müslümanların ve insanlığın ortak davasıdır. Bu işgal ve bu zülüm sona erene kadar zerre miktarı vicdan sahibi herkesin Filistinli kardeşlerimizin safında yer alması gerekli ve elzemdir. Şunu belirtmek isteriz ki, kendi çocuklarımızı Filistin'deki çocukların yerine koymadıkça, kendi annelerimizi oradaki annelerin yerine koymadıkça, gerçek manada Filistin davasını sahiplenemeyiz.

Malatya Umut Kervanı Derneği Başkanı Ali Sağlık

"Kudüs ve Aksa'mız için seferber olmalıyız"

Filistinli kardeşlerin maddi ve manevi olarak yanlarında olunması hususunda beklentilerinin olduğunu belirten Sağlık, "Şu anda Filistin'de hastaneler için ilaç, yaralıların ilk tedavisi ve hastaneye taşınmaları için sedye, ambulans, şehid aileleri ile evleri yıkılanlara aynı ve nakdi yardım gibi birçok alanda ihtiyaç bulunmaktadır. Umut Kervanı'nın başlattığı Filistin yardım bekliyor kampanyasına destek veriyoruz. Malatya Umut Kervanı olarak tüm halkımıza sesleniyoruz! Topyekûn olarak Kudüs ve Aksa'mız için seferber olmalıyız. Çünkü, Kudüs ve Mescidi-i Aksa bizim onurumuzdur, namusumuzdur, ümmetin ortak davasıdır. Her zerremizle ona sahip çıkmalıyız, az çok demeden elimizden ne geliyorsa ortaya koymalıyız. 1 lira dahi olsa oradaki kardeşlerimize göndererek yaralarının sarılması için desteklemeliyiz." diye kaydetti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir