• DOLAR 32.521
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2432.184
  • ...
Yasak Sadece Örtülülere
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur Sendikaları Konfederasyonu Ankara İl Başkanı Mustafa Kır ve beraberindeki heyet, gazetemiz Ankara Bürosunu ziyaret etti. Ankara Temsilcimiz Yener Dönmez’in ağırladığı Mustafa Kır, hafta başında başlattıkları ‘serbest kıyafetle işe gitme’ eylemi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Bugün devlet dairelerinde, kıyafet yönetmeliğine aykırı olarak mini etek veya kot pantolon giyenlere hiçbir şekilde yaptırım uygulanmadığını söyleyen Kır, “Ne hikmetse konu başörtüsü olunca yasakçı zihniyet hortluyor. Yönetmelik bu zihniyet tarafından bir tek başörtülüye uygulanıyor” dedi.

“DEVLET ANLAŞILAMAZ DENİLENLE ANLAŞTI”

Başörtü yasağı başta olmak üzere memurlara uygulanan kılık-kıyafet zulmünün ortadan kaldırılması için 13 milyona yakın imza topladıklarını hatırlatan Kır, “Toplum bu konunun çözülmesi için tam mutabakat sağladı. Ancak devlet, görüşülmez denilenle görüşmesine, oturulmaz denilenle oturmasına, anlaşılamaz denilenle anlaşmasına rağmen milyonlarca kişinin bu arzusuna kulak tıkıyor” şeklinde konuştu.

“YÖNETMELİK SADECE BAŞÖRTÜLÜYE UYGULANIYOR”

Şuan yürürlükte olan kılık-kıyafet yönetmeliğinin bir tek başörtülülere uygulandığını vurgulayan Kır, “Bugün devlet dairelerinde, kıyafet yönetmeliğine aykırı olarak mini etek veya kot pantolon giyenlere hiçbir şekilde yaptırım uygulanmıyor. Ne hikmetse konu başörtüsü olunca yasakçı zihniyet hortluyor. Yönetmelik bu zihniyet tarafından bir tek başörtülüye uygulanıyor” ifadelerini kullandı.

“ECEVİT BİLE YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİRDİ”

82 model darbe ürünü kılık-kıyafet yönetmeliğine neden hala dokunulamadığını anlayamadıklarını belirten Kır, “Bu yönetmeliğin dayattığı başörtü yasağına daha ne kadar göz yumulacak? Bunun ortadan kaldırılması için Anayasa veya kanun değiştirmeye gerek yok. İlgili yönetmeliğin 5. maddesinde yapılacak değişiklikle başörtülülere yapılan haksızlık giderilecek. Eski Başbakan Ecevit bile, yönetmelikte değişiklik yaparak bayanlara pantolon giyme özgürlüğü getirdi” diye konuştu.

“DEVLET, BAŞÖRTÜSÜNÜ ENGELLİYOR GÖZÜKÜYOR”

Hükümetin 10 yıllık dönemde attığı önemli adımları ise görmezden gelemeyeceklerini aktaran Kır, “İmam-Hatiplerin orta kısımları açıldı, katsayı problemi ortadan kaldırıldı ve Kur’an ile siyer dersleri müfredata girdi. Ancak burada bir ikilem oluştu. Atılan bu önemli adımlarla devlet bir yandan dinini öğretiyor gözükürken, bir yandan da yönetmelikteki başörtüsü yasağı ile dinin gereğinin yerine getirilmesini engelliyor, gözüküyor. Hükümet yapılan güzel işleri, uygulanan bu başörtüsü yasağını kaldırarak taçlandırmalı ve bu ikilemi acilen ortadan kaldırmalıdır” açıklamalarında bulundu.

YENİAKİT

Bu haberler de ilginizi çekebilir