• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Karadeniz`de fırtına, doğuda sel uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, gece saatlerinden itibaren Karadeniz`de rüzgar, batı ve kuzeybatı yönlerden 7-9 kuvvetinde (75-90 km/saat) esecek.

Kuvvetli fırtınanın öğle saatlerinde Batı Karadeniz`in batısı ile Doğu Karadeniz`in doğusunda; pazar günü sabah saatlerinde ise Orta Karadeniz`de etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Kuvvetli fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz`in iç kesimleriyle Güneydoğu Anadolu`nun doğusunda, akşam saatlerinden sonra güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esecek rüzgarla (40-60 yer yer 80 km/saat) Tunceli, Erzincan, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde kuvvetli (20-50 mm) yağmur ve sağanak yağış bekleniyor.

Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinde beklenen kar erimelerinin oluşturabileceği taşkın, heyelan, sel, su baskını, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde bu akşamdan itibaren kuvvetli (30-50 mm) ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Öte yandan, gece saatlerinden pazartesi sabah saatlerine kadar İç Ege, Akdeniz`in iç kesimleri, Marmara`nın güneyi, Trakya`nın yüksekleri, İç Anadolu, Karadeniz`in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu`nun doğusunda gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiği, başta ziraatle uğraşanlar olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

Edremit Körfezi`nde kuvvetli rüzgar

Edremit Körfezi`nde etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle oluşan dalgalar, Akçay`daki bazı çay bahçelerini su altında bıraktı.

Dünden bu yana saatteki hızı 80 kilometreye kadar ulaşan kuvvetli rüzgar, özellikle sahil kenarında yaşamı olumsuz etkiledi.

Rüzgarla oluşan dalgalar, Akçay kıyısındaki bazı çay bahçelerini su altında bıraktı. Bölgedeki birçok noktada da kaldırım taşları yerinden söküldü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir