• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
Mali heyeti Rektör Battal`ı ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Mali`de bulunan 5 üniversitenin dekanları ve Başkent Milli Eğitim Müdürü`nden oluşan heyet GALAXIE Türk-Mali Kültür ve Diyalog Merkezi organizasyonu ile Doğu Anadolu Sivil Toplum Derneği`nin (DASİDER) konuğu olarak üç günlük bir ziyaret için Van`a geldi. Sağlık ve Eğitim konularında bilgi alışverişinde bulunmak üzere gelen heyet Van Valiliği ardından ikinci ziyaretlerini YYÜ` ye gerçekleştirdi.

 

Türkiye`yi tanımak, eğitim ve sağlık alanlarında bilgi alabilmek için Van`da bulunan heyete, YYÜ`yü kısaca anlatan Rektör Battal deprem süreci konusunda da bilgi verdi.

 

YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, GALAXIE Türk-Mali Kültür ve Diyalog Merkezi ve Doğu Anadolu Sivil Toplum Derneği`nin (DASİDER) yetkililerinin de yer aldığı ziyarette konuşan Battal, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, \"Üniversitemiz Ülkenin önemli üniversiteleri arasında yer almaktadır. Akademik kadrosu ve verdiği eğitim ile sürekli bir ilerleme içerisindedir. Biz bu tür işbirliklerine çok önem veriyoruz, bu ziyaret bu nedenle çok önemli. Birçok üniversite ile işbirliği anlaşmaları imzaladık, Ülkenizle ile de benzer bir işbirliği protokolü yapıp işbirliğimizi arttırmaya hazırız. İki yıldır yabancı öğrenci almaya başladık, henüz Afrika`dan öğrencimiz yok ama bu ziyaretten sonra umarım olur. Mevlana Değişim Programı ile Avrupa dışındaki ülkeler ile öğrenci değişimimiz daha kolay olacak. Van çok özel ve güzel bir şehirdir, umarım beğenmişinizdir. Üniversitelerinizin rektörlerine selamlarımı iletiyorum\" ifadelerini kullandı.

 

Türkiye`deki eğitim sistemi, öğrenci alımları, üniversite yönetimi ve rektör seçimleri gibi konularda bilgiler alan heyet adına konuşan Prof. Amilou Doucoure ise, \" Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz, çok misafirperversiniz. Bizim üniversitelerimiz daha çok genç. Nüfusu 15 milyon olan Mali`de yaklaşık 100 bin üniversite öğrencisi var. Bu nedenle yetişmiş elemana çok ihtiyacımız var. İşbirliğine açık olmanız bizi çok mutlu etti. Umarım ileri ki dönemde işbirliği gelişir ve bir protokol imzalarız\" şeklinde konuştu.

 

Üniversitede gezi ve incelemelerde bulunan heyet, Kedi evini de ziyaret ettikten sonra YYÜ`den ayrıldı. (Sedat Karatay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir