• DOLAR 32.331
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2297.849
  • ...
`Sosyal hizmetlerin dünü bugünü yarını`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Her yıl Mart ayında kutlanan Dünya Sosyal Hizmetler Günü, bu yıl da çeşitli etkinlikler ve panellerle kutlandı. Manisa`da Celal Bayar Üniversitesi ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği işbirliğiyle Öğretmenevi`nde düzenlenen "Sosyal Hizmetlerin Dünü Bugünü Yarını" konulu panel büyük ilgi gördü.

 

Manisa Öğretmenevi`nde düzenlenen panele, Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, panel başkanı olarak Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertan Kahramanoğlu, panelist olarak Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatih Şahin, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği İzmir Şube Başkanı Uzm. Turgay Çavuşoğlu, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Sosyal Hizmet Birim Sorumlusu Fatih Kılıçarslan, dernek yöneticileri ve üyeleri katıldı.

 

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu sosyal hizmet mesleğinin her geçen gün değer kazandığını ifade ederek, "Günümüzde sosyal hizmetlerin önemi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artıyor. Bunun en önemli nedeni ise insanların yaşam kalitesini artırma arzusu. Ama bir nedeni de ekonomik dengesizliklerin sebep olduğu sorunlarla başa çıkabilmek. Ülkemizde az sayıda da olsa sosyal hizmet uzmanı bulunmakta ve var güçleriyle çalışıyorlar. Biz bu yıl Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu bünyesinde Sosyal Hizmet Bölümü`nü kurduk. Önümüzdeki yıl öğrenci almaya başlayacağız. Çok güçlü bir akademik kadromuz var. Ben talep göreceğine ve öğrencilerimizin önünün çok açık olacağına inanıyorum. Çünkü Manisa uygulama alanında çok şanslı bir ilimiz. Panelin düzenlenmesinde katkısı olan Sosyal Hizmet Derneği`ne, Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu yönetimine ve öğretim görevlilerine teşekkür ediyorum" dedi.

 

Ardından Panel Başkanı Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertan Kahramanoğlu sosyal hizmetlerin hangi noktaya geldiğini anlatarak, "Bugünün önemi, sosyal hizmet mesleğinin toplum açısından yararının bir kere daha ifade edilmesidir. Gereğinin ve yerinin toplumda paylaşılmasıdır. Sosyal hizmetin temel ilkeleri eşitliktir, adalettir, insan onurunda saygıdır, insanın varlığını değer olarak kabul etmektir. Bu çerçevede sosyal hizmet mesleği, insan kalitesinin geliştirilmesi ve bağımsızlaştırılmasını hedeflemektedir. Sosyal hizmet disiplini ve mesleği dünyadaki genç meslekler arasındadır. Ama uygulama bilim dalı olarak önemli bir yeri vardır" diye konuştu.

 

Panel diğer konuşmacıların sunumlarının ardından, Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu tarafından teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ile sona erdi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir