• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
​Kuruyan gölette can çekişen balıklar kurtarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin'in Mazıdağı ilçesi Kocakent (Tezne) Mahallesinde (Köyü) bulunan su göletinde toplu balık ölümleri görülmüştü.

 

İLKHA, kuraklık nedeniyle su seviyenin düşmesiyle yaşanan balık ölümlerini “Mardin’de kuraklıktan suyu çekilen göletteki binlerce balık telef oldu” başlığı ile duyurmuştu.

Haberinin ardından duyarlı vatandaşlar ile yetkililer, harekete geçti. Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mazıdağı İtfaiyesi, kuruyan gölete su takviyesi yaptı.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde iki dağın arasında bulunan ve 12 köyden oluşan Ğurs (Xurs) Vadisi’nde alabalık tesisi işleten Sabri Aslan da can çekişen balıkları kurtarmak için tüm imkanlarını seferber etti.

Aslan, can çekilen balıkları Ğurs (Xurs) Vadisi’ndeki tatlı su kaynağına taşıyor.

Sabri Aslan

Aslan, “Dün haberlerde yaşanan olayı görünce hemen yetkilerle iletişime geçerek gölette inceleme yaptım. Görüldüğü gibi suyun çekişmesiyle binlerce balık telef olmuş, kalanlar da can çekişiyor. İnşallah sağ olan balıkları buradan taşıyarak tatlı su kaynağına bırakacağız. Bu şekilde kurtulmuş olacaklar. Tabi yetkililer de tüm imkanlarını seferber ederek gölete su takviyesi yapıyorlar. Diyarbakır’dan da ekip gelerek buradaki balıkları taşıyacaklar. Kuraklık böyle bir şey, lütfen herkes suyunu tasarruflu kullansın.” dedi.

Mazıdağı Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhsin Duran Kalkan da çalışmaları yerinde inceledi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir