• DOLAR 32.561
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2427.305
  • ...

MERSİN - Kent`te bulunan işadamı derneklerinin bir araya gelerek oluşturduğu Mersin Ekonomi Platformu`nda (MEP), 4. dönem başkanlığı devir teslim töreni yapıldı. Dönem Başkanlığı`na Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy getirildi.

 

Toplantıda konuşan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bir araya gelmek kadar birlikte yürümenin de değerli olduğunu belirterek, "Birlikte olmaktan güç doğar. Uluslararası alanda da birlikte olmak önemli" dedi.
Hiçbir kentin Mersin`den önde olmadığını, Mersin`in yaklaşık iki yıl sonra gerekli ekip çalışması ile birlikte kitle turizminde Antalya`yı geride bırakacağını belirten Vali Güzeloğlu, Mersin`in turizmde Barcelona, ticarette ise Singapur ile karşılaştırılması gerektiğini ifade etti.

 

Mersin`de 50 bin kişi okuma-yazma bilmiyor
Türkiye`nin çok özel ve güzel kenti Mersin`in 21`inci yüzyılda İstanbul`dan sonra küresel kalkınmayı zenginleştirecek, Türkiye`yi taşıyacak 2. kent olduğunun altını çizen Vali Güzeloğlu, Mersin`de yapılacak çok iş olduğunu söyledi.

 

Mersin`in üç yılda eğitimde önemli mesafeler kaydettiğini belirten Vali Güzeloğlu, ülkenin geleceğine katkı sağlayan çocuklara yatırım yaptıklarını, geçmişte Mersin`de toplam 140 bin okuma-yazma bilmeyen insan olduğunu, bu sayının şimdilerde 50 bin olduğunu vurguladı. (Osman Öksüz - İLKHA)