• DOLAR 32.602
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2498.204
  • ...
`Kutlu Doğum` Etkinlikleri Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Peygamber Sevdalıları Batman Koordinatörlüğüne bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) yaptığı birçok faaliyetlerinin yanı sıra düzenlediği kutlu doğum etkinlikleriyle çalışmalarını sürdürüyor.


Dernek tarafından Beşiri`nin Değirmenüstü (Ezıkajor) Köyü`nde kutlu doğum etkinliği düzenlendi.


Köylülerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Köy-Der üyelerinden M. Ali Şimşek`in okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı


Açılış konuşmasını Kürtçe yapan Köy-Der Genel Başkanı Murat Güneş, "Bu sene 12 köyde kutlu doğum programı düzenleyeceğiz" dedi.


Fesih Tekin, Selman Yani ve Yusuf Şengül`ün okuduğu Kürtçe mevlit ile devam eden etkinlikte, Molla Beşir Şimşek Kürtçe bir konuşma yaptı.


İslam tebliğini ve Peygamberimizin davet metodunu anlatan Şimşek, "Mekke`nin en azılı düşmanlarına, kendisine işkence edenlere, hakaret edenlere bıkmadan usanmadan İslam davetini götürdü. Taif`te kendisine taş atıldığı halde yine de onlara kurtuluşu anlattı" dedi.


Peygamberin ahlakı ve ibadetinden örnekler veren Şimşek, "Peygamberimizin vasıflarını anlatmaya kelimeler yetmez. Peygamberin ahlakı Kur`an idi. Kuran`ı anlamak için de Peygambere bakmak ve O`nun ahlakını tanımak gerekir" şeklinde konuştu.


Davasını bırakması karşılığında Hz. Peygambere Kureyş müşrikleri tarafından dünyalık teklifler yapıldığına dikkat çeken Şimşek, "Ama Peygamberin, `Bir elime güneşi, bir elime ayı koysanız, yine davamdan vazgeçmem` dediğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.


Sanatçılar Özcan ve Mustafa`nın ilahileriyle renk kattığı etkinlik, M. Ali Şimşek`in okuduğu dua ve gelen misafirlere verilen mevlit yemeği ile sona erdi. (Kenan Önder - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir