• DOLAR 32.37
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.441
  • ...
Sınırı geçtiler! Filistinlilerle kucaklaştılar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kudüs, Gazze Şeridi ve diğer Filistin kentlerindeki Müslümanlarla dayanışma içinde olduklarını göstermek ve siyonist rejimin katliamlarını protesto etmek için binlerce Ürdünlü sınırda toplandı.

Cuma namazı sonrası bir araya gelen halk, hükümete çağrılarda bulunarak sınır kapılarının açılmasını istedi.

Gösteri sonrası sınıra akın eden halk, "Halk Filistin'in özgürlüğünü istiyor", "Canımız, kanımız sana feda olsun ey Aksa" sloganları eşliğinde iki ülke arasındaki sınır bariyerlerini aşarak Filistin topraklarına geçti. Burada Filistinliler tarafından karşılanan Ürdünlüler, büyük bir sevinçle kardeşleriyle kucaklaştı.

Öte yandan, dün Cuma namazının ardından başkent Amman'da da büyük bir halk yürüyüşü gerçekleştirildi.

Şehir merkezindeki Büyük Melik Hüseyin Camii önünde namaz sonrası toplanan halk, büyük bir gösteri düzenledi.

Protesto gösterisinde, "israil büyükelçisine hayır", "Ey direnişçi Tel Aviv'i yerle bir et", "Halk Filistin'in özgürlüğünü istiyor" sloganları atıldı, terör rejimine lanet okundu.

Pansuman tedbirler yerine etkili tedbirlerin alınması için hükümete çağrıların yapıldığı gösteride, işgal rejiminin sözde büyükelçisinin Amman'dan çıkarılması, Tel-Aviv'de bulunan Ürdün Büyükelçisinin geri çağrılması ve halen yürürlükte olan Wadi Araba ile Gaz anlaşmalarının kaldırılması yönünde sloganlar atıldı.

Ülkenin diğer kentlerinde gerçekleştirilen protestolarda, siyonist terörün yaşattığı yıkım ve katliama sessiz kalan Araplar başta olmak üzere dünya ülkeleri kınandı.

Mescid-i Aksa'ya yönelik yerleşimcilerin ve işgal polisinin ihlallerine karşı "Ürdün Vesayeti"nin harekete geçirilmesini isteyen halk, hükümete kutsal mekanları koruması için harekete geçmesi çağrısında bulundu. (İLKHA)








Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir