• DOLAR 32.548
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2427.683
  • ...
Anne ve babalara sınav uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Pazar günü yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sınavı öncesinde ve sonrasında velilerin ve sınava girecek öğrencilerin nasıl davranması gerektiği hususunda görüşlerini aldığımız Van İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (VİMDER) Genel Başkanı M. Emin Akan, velilere ve sınava girecek öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.


\"Anne babalar çocuğuna destek olmalı\"
Sınava giren gençleri ister istemez bir sınav heyecanı ve stresinin sardığını belirten Akan, \"Bu gençlerimize sınav sürecinde iyi davranılması, bağırıp çağrılmaması, onlarla gerekli şekilde ilgi alaka gösterilmesi gerekir. Anne ve babaların çocuklarının yanında olup, destek olması şarttır. Her şeyi sınavla mukayese etmemek lazım. Gençlerin imanı ve geleceği sınavdan daha önemlidir. Sınavı kazanmayan bir gencin üstüne gidildiğinde bu daha da kötü sonuçlar doğurabilir\" dedi.


\"Her şeyi sınava bağlamamak gerekir\"
Sınava girecek olan öğrencilere de seslene akan, \"Sınava girecek öğrencilerimiz de her şeyi bu sınava bağlamamalı. Allah`ı unutmamak ve O`ndan hayırlısını istemek lazım. Eğer kazanmamışsa, bu hayatın sonu değildir. Tabi kazanmak için de gayret etmek de lazımdır. Biz sadece üzerimize düşen görevi yapalım, gerisini Allah`a havale edelim\" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir