• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
`Hak Ettiğimiz Değeri Görmüyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Her yıl 22-28 Mart tarihleri arasında değişik etkinlikler ile kutlanan Acil Tıp Teknisyenleri Haftası`nda bir mesaj yayınlayan Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Hakan Usal, Acil Tıp Teknisyenleri`(ATT)nin yaşadıkları sıkıntılara değindi.

"Hak ettikleri değer verilmiyor"
Mesajında insanların hayatlarını kurtarmak için canla başla mücadele eden sağlık personelleri için özel olan bir haftaya girdiklerini belirten Usal, "Ancak insanların hayatı ile ilgili müdahalelerde bulunan ve bunun için zamanla yarışan Acil Tıp Teknisyenlerimiz (ATT) maalesef hak ettikleri değeri görememektedir. Hem mesleki sorunlarla hem de yetersiz çalışma koşulları ile mücadele etmektedir" ifadelerini kullandı.

"ATT personeli hayat kurtarma gayretindedir"
ATT personelinin acil hastalara, trafik kazalarına ve yangınlara müdahaleye gitmekte olan ambulansta görevli olduklarına dikkat çeken, "Arkadaşlarımız yaşanan kazalar nedeniyle hayatlarını yitirmekte ya da yaralanmaktadır. Ülkemizin çoğu illerinde karşılaştığımız manzaralardan bir tanesi ise, bazı arkadaşlarımızın yaralı olmasına rağmen, kendilerinin yaralarını sarmadan başkalarının hayatlarına çare olmaya çalışmalarıdır" ifadelerine yer verdi. (Emcet Yalçın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir