• DOLAR 32.571
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2435.489
  • ...
HÜDA PAR ve Saadet Partisi video konferans yöntemiyle bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin İmir'den oluşan heyet, Ramazan Bayramı münasebetiyle Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcılarından Atik Ağdağ ve Cafer Güneş'le bayramlaştı.

 

Karşılıklı dilek temennilerle başlayan bayramlaşma programında son günlerde tüm insanlığı derinden hüzne boğan Kudüs olayları ve Covid-19 salgınından kaynaklı oluşan sağlık sorunları konuşuldu.

Müslümanların bir araya gelerek meselelerin çözülmemesinden kaynaklı olarak ırkçı emperyalist ve Siyonistlerin tahakkümü altında kalındığını belirten Ağdağ, son haftalarda israilin Mescid-i Aksa'ya saldırıları ve Filistin halkına yönelik zulmünün zirveye ulaştığını söyledi.

İslam Ümmetinin Kudüs konusundaki duyarsızlığı, bölük-pörçük olması, kimilerinin işgal rejimiyle normalleşme sürecine girmesi yaşanan bütün bu acıların yegâne sebebi olduğuna dikkati çeken Demir ise, yönetimlerde olmasa dahi toplumlarda bir hassasiyetin olduğunu belirterek bunların harekete geçirilmesinin önemli olduğuna vurgu yaptı.

"Türkiye, siyonist rejimin önünün kapatılması ve caydırıcı tepkilerin ortaya çıkmasına odaklanmalı"

Bu konuda Türkiye'nin gösterdiği tepkinin sözde kalması durumunda önem arz etmediğinin altını çizen Demir, "Türkiye'nin uluslararası sahayı harekete geçirme gibi bir misyonu var. Birleşmiş Milletler ve İslam ülkeleri düzeyinde çok daha farklı bir konsensüs oluşturulabilir. Siyonist rejimin önünün kapatılması ve caydırıcı tepkilerin ortaya çıkması bakımından Türkiye'nin asıl odaklanması gereken nokta budur." dedi.

İşgal rejiminin güçten başka hiçbir dilden anlamadığını dile getiren Demir, "Türkiye, İran, Pakistan ve bu hassasiyeti taşıyan diğer tüm yönetimlerin diplomatik ilişkilerden askeri anlaşmalara kadar tümünün gözden geçirilmesi çok önemlidir. Bu tür tutumların sergilenmemesi durumunda işgal rejimi durmayacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir