• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
İşgalci siyonist rejim Şanlıurfa'nın tüm ilçelerinde lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci siyonist rejiminin, Filistin halkına yaptığı katliamlara İslam coğrafyasından farklı tepkiler gelmeye devam ediyor.

Şanlıurfa merkez ve Siverek, Viranşehir, Akçakale, Hilvan, Birecik, Suruç, Harran, Bozova, Ceylanpınar ve Halfeti ilçelerinde düzenlenen ortak basın açıklamaları ile siyonist işgal rejimi bir kez daha lanetlendi.

Yapılan basın açıklamalarında işgalci siyonist rejimin Filistinlilere haince saldırılar yaptığı ve yapılan saldırılara da Batı ülkelerinin her zaman olduğu gibi seyirci kaldığı ifade edildi.

Açıklamalarda, işgalci siyonist rejimin sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlık için bir bela olduğu ve bu belanın ortaya çıkmasının arkasındaki sapkın düşünce olan siyonizmin tüm insanlık için 7 - 24 problem üretmekte olduğu vurgulandı.

Batı’dan aldığı cesaret ile siyonistlerin küstahça davranışlar sergilediği ifade edilen açıklamada,   Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği israilin her sapkınlığına el altından ya da açıktan destek olduğu belirtildi.

Milyonlarca Kudüs Gönüllüsü olarak yola çıkmaya hazır olduklarının belirtildiği açıklamada son Siyonist ölünceye kadar mücadeleye devam edileceğine dikkat çekildi.

Akçakale

Akçakale Yeni Camii'de kılınan cuma namazının ardından ilçedeki sivil toplum kuruluşları tarafından Filistin'de şehid edilen Müslüman için gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi. İbrahim Karakoyun tarafından okunan basın açıklamasında, Siyonist işgal rejimin sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlık için bir bela olduğu vurgulandı. Basın açıklaması okunurken sık sık işgalci siyonist rejim aleyhinde sloganlar atıldı.

 

Birecik Amine Hatun Camii'nde kılınan cuma namazının ardından ilçedeki sivil toplum kuruluşları tarafından Filistin'de şehid edilen Müslüman için gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi. Ali Şahin tarafından okunan basın açıklamasında terörist israilin yapmış olduğu bu saldırıları, kalbinde merhamet taşıyan, insanlıktan nasibini almış hiçbir kimsenin kabul etmesinin mümkün olmadığı ifade edildi.

 

 

Bozova'da Arusoğlu Camii'de kılınan cuma namazının ardından ilçedeki sivil toplum kuruluşları tarafından Filistin'de şehid edilen Müslüman için gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi. Basın açıklamasını sivil toplum kuruluşları adına AGD Bozova İlçe Başkanı Hüseyin Bostancı okudu. Basın açıklaması okunurken sık sık işgalci siyonist rejim aleyhinde sloganlar atıldı. Basın açıklamasının ardından konvoyu düzenlendi.

 

 

Zahiriye Camii'nde kılınan cuma namazının ardından ilçedeki sivil toplum kuruluşları tarafından Filistin'de şehid edilen Müslüman için gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi. Abdulkadir Berhuni tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: " Günlerdir süren terörist israil saldırılarında binlerce Filistinli kardeşimizin  ilk Kıblegahımız olan Mescid-i Aksa’yı canlarıyla, kanlarıyla savunurlarken yaralandılar ve şehit oldular. Yaralandılar ama davalarından, inançlarından, Allah'ın yolunda cihatlarından vazgeçmediler. Mücahedelerinde; Kadın, erkek, genç, yaşlı demeden göğüslerini siper ettiler." denildi.

 

Halfeti Karaoltak Camii'nde kılınan cuma namazının ardından ilçedeki sivil toplum kuruluşları tarafından Filistin'de şehid edilen Müslüman için gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi. İbrahim Halil Güneş tarafından okunan basın açıklamasında, "Siyonist israil ise sistemli bir şekilde hem Müslüman kanı dökmeye hem de adım adım Mescid-i Aksa’yı işgal etmeye devam etmektedir." denildi.

 

Harran Hayati Harrani Camii'nde kılınan cuma namazının ardından ilçedeki sivil toplum kuruluşları tarafından Filistin'de şehid edilen Müslüman için gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi. Taceddin Özaslan tarafından okunan basın açıklamasında Filistin halkına destek verilerek, siyonist işgalciler lanetlendi.

 

Hilvan Hacı Abuzer Camii'nde kılınan cuma namazının ardından ilçedeki sivil toplum kuruluşları tarafından Filistin'de şehid edilen Müslüman için gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi. Zülfikar Erdem tarafından okunan basın açıklamasında şöyle denildi: " onist israil, ilk mescidimiz, mukaddesimiz, binlerce yıllık tarihi ve kültürel öneme sahip Mescid-i Aksa'yı yakıp yıkmaktan geri durmamakta, ibadetlerini yerine getiren Filistinli kardeşlerimize haince saldırmakta, işgalci sivil siyonistler Mescid-i Aksa'ya baskınlarını sürdürmektedir.Günlerdir siyonist israilin başta Gazze olmak üzere masum Filistinli kardeşlerimize karşı yapmış olduğu saldırılarda; kundaktaki bebeklerden, sokakta oynama çağına gelmiş çocuklara, delikanlı genç kardeşlerimizden, hamile annelere, genç yaşlı demeden Filistinli kardeşlerimiz şehit düşmüştür. İşgalci Siyonistler, Filistinli kardeşlerimizin evini basmakta, işgal polisiyle işbirliğiyle Filistinli kardeşlerimize linç girişiminde bulunmaktadır."

 

Siverek Ulu Camii'nde kılınan cuma namazının ardından ilçedeki sivil toplum kuruluşları tarafından Filistin'de şehid edilen Müslüman için gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi. Hamdi Hilaloğlu tarafından okunan basın açıklamasıda şu ifadeler kullanıldı: " Siyonist israilin attığı her adımı takip edeceğiz ve anında gereken tepkiyi göstereceğiz.  Biz terörist İsrailin fırsatını bulduğunda, bu coğrafyayı ateşe vermekten, insanları sömürmekten, köle yapmaktan ya da öldürmekten çekinmeyeceğini biliyoruz. Terör örgütü israil de şunu bilsin ki biz de, ne  ölmekten, ne de öldürülmekten korkmuyoruz ve terörist israile yaptığı her küstahlığın, şımarıklığın hesabını soracağız.Müslümanların ve tüm mazlumların birlikteliği inşallah siyonist israilin ve işgalin sonunu getirecektir. Müslümanları ve mazlumları terörist İsraile karşı birlik olmaya davet ediyoruz. " dedi.

 

Ulu Camii'nde kılınan cuma namazının ardından ilçedeki sivil toplum kuruluşları tarafından Filistin'de şehid edilen Müslüman için gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi. Ramzan Güner tarafından okunan basın açıklamasında, Siyonizmin tüm insanlığa yönetilmiş bir tehdit olduğu belirtilerek, ""Müslümanlar Siyonizmin ve siyonist israilin tuzaklarına düşmemelidir. Hangi renkten ve ırktan olursa olsun bütün Müslümanlar kardeştir. Hangi renk ve ırktan olursa olsun barış ortamında yaşayabilmek her insanın hakkıdır. Siyonist israile karşı birlik çağrımız, tepkilerimiz, açıklamalarımız harekete geçmesi gereken herkes harekete geçinceye kadar devam edecektir.  Terör örgütü İsrail, ‘çok yakında nasıl bir inkılâba uğrayıp devrileceğini’ görecektir. Terör örgütü israilin, Kudüs’ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır. Sadece güçten anlayan, insanlıktan nasibini almamış, her gün onlarca insanı gözünü kırpmadan öldüren ve yaralayan, gözü yaşlı Filistinli annelerin acılarına acı katan, genç çocukları öldürmekten çekinmeyen, bebek, kadın, yaşlı demeden kan döken terörist örgüt israil, hak ettiği tokadı Allah’ın izniyle bir araya gelmiş, birlik olmuş Müslümanlar tarafından yiyecektir. Bölgeye ve Dünya’ya huzur ancak bu şekilde gelecektir." dedi.

 

 

Gölbaşı Camii'nde kılınan cuma namazının ardından ilçedeki sivil toplum kuruluşları tarafından Filistin'de şehid edilen Müslüman için gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi. Mustafa Yazmacı tarafından okunan basın açıklamasında, " Milyonlarca Kudüs gönüllüsü olarak yola çıkmaya, Aksa için kanımızı akıtmaya ve canımızı vermeye hazırız. Son siyonist ölünceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Mücahedemiz; başta Kudüs olmak üzere tüm İslam beldeleri ve mazlum coğrafyalar kutlu bir zaferle siyonizmden kurtulana dek devam edecektir. Filistin ve Kudüs davasının yılmaz savunucusu, İslam Birliği'nin kurulması adına ömrü boyunca çalışmalar yürüten ve İslam Birliği'nin mutlaka kurulması gerekliliğini bizlere miras olarak bırakan Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın; 'İsrail laftan anlamaz. Yalnızca güçten anlar' sözü bir kez daha haklılığını göstermiştir. Terör örgütü israil, Müslümanların gücünü görecek ve cehenneme sürülecektir." denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir