• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...
Şanlıurfa`da 400 ev hanımı iş sahibi oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Kız Meslek ve Teknik Lisesinde SODES tarafından Finanse edilen \"Ev Tekstilinde Açan Çiçekler\" projesi kapsamında 196 bin TL`ye mal olan atölyenin açılışını gerçekleştirdi. Vali Celalettin Güvenç`e Vali Yardımcısı Aylın Kırcı Duman, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi eşlik etti.

Bayanların istihdamına yönelik yapılan çalışmaları anlatan Vali Güvenç, Kadın Kültür Merkezleri ve İŞKUR projeleri aracılığıyla yetiştirilen 400 bayanın tekstil fabrikalarında istihdam edildiğini söyledi. 2013 yılında ise, tekstil fabrikaları, Çağrı Merkezleri ve diğer istihdam alanları olmak üzere 2 bin Urfalı bayanı iş sahibi yapmayı planladıklarına dikkat çeken Vali Güvenç, \"Sabahları mahallelerden geçerken kadınlarımızın bindiği, servis otobüslerini hayal ediyorum demiştim. Önlüklerini çıkarıp o fabrikalarda toplu olarak yemek yediklerini ve beraber yemek yediğimizi hayal ediyorum` demiştim. İnşallah 2013`te bunları yapacağız. Bunun için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bu projelerimiz çok önemli ama sizlerin de gayret etmesi, ilgi göstermesi, fedakârlık yapması ve tembellikten uzak durması gerekiyor\" dedi.

Son olarak gündeme ilişkin olarak konuşan Vali Güvenç, \"Ülkede barış rüzgârları esiyor. Türk, Kürt, Arap ayrımı olmadan; kimsenin kimseye yan gözle bakmadığı, geleceğe umutla bakan bir toplum ve millet haline geleceğiz. Zaten felsefemiz devlet milletin emrindedir. Devlet adamları efendi değil milletin hizmetkârıdır\" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise, uygulanan projeleri hakkında bilgi vererek, İŞKUR ve Sağlık İl Müdürlüğüyle işbirliği içerisinde çalıştıklarını ifade etti. (Mehmet Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir