• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır halkı Kudüs için meydanlara indi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cuma namazı sonrası Cumhuriyet Camii'nde bir araya gelen halk, siyonist işgalcilerin saldırılarını düzenledikleri basın açıklamasıyla telin etti. Kalabalık grup, basın açıklaması sonrasında Filistinli Müslümanlara destek vermek amacıyla uzun araç konvoyu oluşturdu.

 

Vatandaşlar adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Tekdal, Kudüs’ün Müslümanların ilk kıblesi ve Peygamberimizin Miraca çıktığı kutsal bir belde olduğunu söyledi.

Tekdal, "Kudüs, birçok peygambere ve bazı kutsal kitaplara ev sahipliği yapan, etrafı mübarek kılınan yeryüzünün en mümtaz beldelerinden biridir. Kudüs, Müslümanlar için sadece bir toprak parçası değildir. Bizzat yüce Allah'ın mübarek kıldığı bir beldedir. Peygamberlerden bir miras, Hazreti Ömer’den, Selahaddin-i Eyyubi’den bir emanettir. İşte bu kutsal ve mübarek beldemiz zalim siyonistlerin işgali altındadır ve bir asra yakın habis ur tarafından zehirlenmektedir. Kudüs, siyonistlerin elinde inlemekte ve darusselam yurdu, adeta dar-ı zulüm ve dar-ı katliam yeri haline gelmiştir. Kudüs ve Mescid-i Aksa Müslümanların gelip kendisini huzura kavuşturacağı günü özlemle beklemektedir." dedi.

"Siyonistlerin cesareti İslam ümmetinin sessizliğinden kaynaklanıyor"

Siyonistlerin hiçbir ayrım gözetmeksiniz Mescid-i aksa içerisinde ve diğer alanlarda Müslümanlara gaz ve ses bombalarıyla, plastik mermilerle saldırdığının vurgulayan Tekdal, "Müslümanların üzerine arabalar sürerek ezmek istediler. Aralarında ağır yaralıların da olduğu yüzlerce Müslüman yaralandı, onlarcası gözaltına alındı, onlarca Müslüman şehid edildi. Elhamdülillah, Müslümanlar bedenlerini Aksa’ya siper ederek işgale izin vermediler. Büyük bir kibir ve gururla gelen Siyonistler, bu izzetli direniş karşısında gerisin geri kaçmak zorunda kaldılar. Siyonist işgalcilerin pervasızlığı onların gücünden veya cesaretinden kaynaklanmıyor. Onların, saldırılarını her gün biraz daha genişletmelerinin en büyük nedeni, İslam dünyasının dağınıklığı, duyarsızlığı ve kutsallarımıza yaptıkları saldırıları sözlü olarak kınamakla yetinen İslam ülkeleri yöneticilerinin samimiyetsizliğidir." diye konuştu.

Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıların kabul edilemeyeceğini söyleyen Tekdal, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Müslümanlar her nerede olurlarsa olsunlar bu saldırıları telin etmek ve kendi ülkelerinin yöneticilerini harekete geçmeye zorlamak için seslerini yükseltmelidirler. Siyonist saldırılar devam ettiği müddetçe tepkiler de artarak devam etmelidir. Mescid-i Aksa ve Kudüs Davası sadece Filistinlilerin veya sadece Arapların davası değil, bütün Müslümanların davasıdır. Mescid-i Aksa’yı savunmak sadece Filistinlilerin değil, bütün Ümmetin görevidir. Bu nedenle Aksa’yı en ön cephede savunan Müminler asla yalnız ve yardımsız bırakılmamalıdır. Ey İslam ülkelerinin yöneticileri!  Sizler yeri geldiğinde, ‘İsrail bir terör devletidir’ diyorsunuz! Ki doğru söylüyorsunuz!  İsrail bir terör şebekesi ise o zaman teröre ve teröriste her türlü yardım suçtur! Siyonist vahşeti sadece kınamakla yetinmeyin; siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik alanlarda somut yaptırımlar için ivedilikle adım atın. Siyonistlerle normalleşme adımlarını hızlandıranlar, bugün olmasa da tarih önünde yargılanacak ve mutlaka mahkûm olacaklardır. Temennimiz, yaptıkları bu cürümden bir an önce dönmeleri ve İsrail ile normalleşmeyi düşünmemeleridir. Günlerdir Mescid-i Aksa’ya -gecesini gündüzüne katarak bedenlerini siper eden tüm Filistinli kardeşlerimize selam olsun." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir