• DOLAR 32.425
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2322.77
  • ...
'Ukrayna'daki siyasi temizliğe karşılık vermek zorunda kalacağız'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ukrayna'da vatan hainliğiyle suçlanan 'Muhalefet Platformu-Yaşam İçin' Partisi Siyasi Konseyi Başkanı Viktor Medvedçuk'la ilgili gelişmeleri 'aleni siyasi temizlik' olarak niteleyen Putin, "Kesinlikle bu, her zaman bizim ilgi alanımızda bulunması gereken bir mesele. Bizim yönelik tüm tehditlere zamanında ve gerektiği şekilde karşılık vermeliyiz" diye konuştu.

Putin, "Tüm bu olanlara bakıldığında ve çok üzücü bir şekilde, Ukrayna yavaş ancak emin adımlarla Rusya'nın bir tür antipodu, bir tür Rusya karşıtı platform haline geliyor. Görünüşe göre Ukrayna, Rusya'nın güvenliği açısından bizim özel dikkat göstermemizi gerektirecek haberleri sürekli olarak alacağımız bir yere dönüşüyor" ifadelerini kullandı.

Toplantıda dünyanın önde gelen ülkelerinde dijital para birimleri geliştirilmesi bağlamında Rusya'nın ulusal çıkarlarının korunmasını ve finansal sisteminin güvenliğinin sağlanmasını da ele alacaklarını belirten Putin, bunların dikkatli şekilde ve profesyonel olarak izlenmesi gereken ciddi konular olduğunu vurguladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir