• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İşgalci israil Türkiye`den Özür Diledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İsrail Mavi Marmara mağdurlarına tazminat ödemeyi kabul etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu`nun, Mavi Marmara saldırısından ötürü Türkiye`den özür dilediği bildirildi. Netanyanu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, Mavi Marmara saldırısından ötürü duyduğu pişmanlığı dile getirdi ve "trajik sonuçların" kasti olmadığını söyledi. Saldırıda hayatını kaybedenler nedeniyle İsrail`in "pişmanlığını ifade ettiğini" belirten ve tazminat ödeme sözü veren Netanyahu, saldırıda "operasyonel hatalar" olduğunu kaydetti.

BAŞBAKANLIK KAYNAKLARI DOĞRULADI
Başbakanlık kaynakları, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu`nun Mavi Marmara baskını sebebiyle Türkiye`den özür dilediğini doğruladı.

AMERİKALI YETKİLİLER DE DOĞRULADI
Amerikalı yetkililer de, Air Force One uçağında yaptıkları açıklamada, Netanyahu`nun Mavi Marmara saldırısındaki hatalarından ötürü Türkiye`den özür dilediğini söyledi.

ERDOĞAN ÖZÜRÜ KABUL ETTİ
Reuters`a konuşan ABD`li bir yetkili, Netanyahu`nun Mavi Marmara olayı nedeniyle Erdoğan`dan özür dilediğini söyledi. ABD`li yetkiliye göre, Başbakan Erdoğan da Netanyahu`nun özrünü kabul etti.
ABD, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu`nun Mavi Marmara baskını nedeniyle Türkiye`den özür dilediğini açıkladı. Netanyahu: "Mavi Marmara baskını ilişkileri bozduğu için üzgünüm" dedi.

Obama: Türkiye Başbakan`ı Erdoğan ile İsrail Başbakanı telefonda görüştü
ABD Başkanı Barack Obama , ``bölgesel barış ve güvenliği ilerletmek için Türkiye ile İsrail arasındaki olumlu ilişkilerin yeniden tesisine büyük önem verdiklerini`` bildirdi. Obama, yaptığı yazılı açıklamada, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasındaki telefon görüşmesinden memnuniyetini ifade etti.
ABD`nin hem Türkiye hem de İsrail ile yakın ortaklıklarına derinden önem verdiğini belirten Obama, şunları kaydetti:
``Bölgesel barış ve güvenliği ilerletmek için Türkiye ile İsrail arasındaki olumlu ilişkilerin yeniden tesisine büyük önem veriyoruz. İki lider arasındaki bugünkü görüşmenin, onları bu konuda ve bir dizi diğer zorluk ve fırsatta daha derin işbirliğine girmeleri için imkan sağlayacağından umutluyum``.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir