• DOLAR 32.537
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.909
  • ...
Yüzlerce Mersinli cuma namazı sonrası Kudüs için toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Muğdat Camiinde yapılan basın açıklamasını okuyan Mersin Anadolu Gençlik Derneği Ortaokul Komisyonu Başkanı İrfan Kavak, işgalci rejiminin kurulduğu tarihten bu yana, bölgede yaşayan bütün halklar için birer tehdit ve zulüm kaynağı olduğunu belirtti.

Kavak, “İsrail bugün ise, Filistinli Müslüman kardeşlerimize karşı, zulüm ve baskılarını, hedefleri doğrultusunda arttırmış, kardeşlerimizi katledip soykırıma sebep olmuştur. İsrail ancak güçten anlar. Bu zulüm ve adaletsizliğinin sona erdirilmesi için derhal somut tedbirler alınmalıdır.” dedi.

Küfrün tek millet olduğunu vurgulayan Kavak, "O halde Müslümanlarda bir binanın tuğlaları gibi, bir araya gelmeli ve bu insanlık dışı zulmü durdurmalıdır. Kudüs davasının şerefli erleri, Kudüs ve Mescidi Aksa, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Çünkü Kudüs ve Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi ve Miraca bizatihi şahitlik eden en büyük figürdür. Kudüs bir ülkenin iç meselesi değil, ümmetin şerefi ve onurudur. Ancak bugün, mukaddesatımız siyonist israilin zulmü altında çiğnenirken, bizler nasıl olurda evlerimizde rahat yatabiliriz. Nasıl olurda hiçbir şey olmamış gibi 3 maymunu oynayabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Zulme karşı Müslümanların harekete geçmesi gerektiğini ifade eden Kavak, “Ey İslam ülkeleri, ey İslam milletleri, ne zaman uyanacaksınız? Ne zaman, onurumuza ve şerefimize uzanan bu elleri kıracağız? Ne zaman içimizde var olan iman gücünün farkına varacağız? Siyonist israilin, bu pervasızca saldırıları karşısında, İslam ülkelerinin sessizliğinden gücünü alıyorsa, acilen bu narkozun etkisinden kurtulmamız ve yıllardır süren bu zulüm karşısında harekete geçmeliyiz. İslam liderleri maalesef yaşanan bu zulümler karşısında kınamadan öteye geçememiştir. İslam ülkeleri derhal ortak bir askeri barış gücünü Mescid-i Aksa'ya yollamalıdır.” dedi.

Kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası basın açıklaması son buldu.(İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir