• DOLAR 32.453
  • EURO 34.487
  • ALTIN 2467.603
  • ...
Diyarbakır Mescid-i Aksa ve Kudüs için ayakta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mescid-i Aksa ve Kudüs'e başlatılan saldırılara karşı Diyarbakır'da günlerdir devam eden pretestolar devam ediyor.

 

Merkez Yenişehir ilçesi Sümer Camii'nde Cuma namazı sonrası kılınan gıyabi cenaze namazının ardından basın açıklaması yapıldı.

İstasyon Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasını STK'lar adına Mavi Marmara Gazisi Mehmet Ali Zeybek'in okudu.

1948 yılından bu yana işgal altında yaşayan Filistinlilere yönelik sistematik zulümlere, baskılara ve insanlık dışı muamelelere bu Ramazan ayında da devam edildiğini belirten Zeybek, "Siyonist işgalciler sokaklarda bireysel silahları ile rejimin himayesinde adeta Müslüman avına çıkmışlardır. Öte yandan Mescid-i Aksa'’ya birkaç kilometre mesafede bulunan Şeyh Carrah Mahallesi'nde 28 hanede yaşayan toplam 550 Kudüslünün evlerine, gayri hukuki işgal mahkemelerinin hukuk dışı ve keyfi kararlarıyla zorla el konulmuş, boşaltılan evlere çoğunluğu Avrupa’dan yeni gelen siyonist işgalciler yerleştirilmiştir." dedi.

"Filistin’de göğsümüzü kabartan soluksuz bir direniş görüyoruz"

İsrail'in, yıllardır sürdürdüğü işgali derinleştirmeyi, Kudüs’ün İslami kimliğini pervasızca yok etmeyi amaçladığını ifade eden Zeybek şu ifadelere yer verildi:

Filistin’de uzun zamandır küresel güçlerin desteğiyle kirli ve vahşi işgal şebekesinin zulmü devam ediyor. Ama Filistine baktığımızda sadece zulmü görürsek yanılmış oluruz. Göğsümüzü kabartan ve bizlere umut olan soluksuz bir direnişi de görüyoruz Filistin’de. Rabbimize hamd olsun ki Filistin ve Kudüs ayakta, Mescidi Aksa direniyor; işgale, zulme ve ihanete karşı ümmet boyun eğmiyor, teslim olmuyor.

Filistin davasının bir coğrafya mücadelesi değil iman ve mücadelesi olduğu vurgulayan Zeybek, "Herşeyin ötesinde bir iman mücadelesidir, akide savaşıdır. Bizlere akidevi bir sorumluluk yüklemektedir. Rabbimiz Şura Suresinde Müminlerin vasfederken 'bir zulüm ve saldırıya uğradıklarında birlikte karşı koyarlar' buyuruyor. Siyonist zulme karşı tavır almak imani bir sorumluluktur." dedi.

"Bizler için en büyük tehlike vazgeçmektir"

Teslim olup sinmenin Müslümanlara yakışmadığının altını çizen Zeybek, "Bizler için en büyük tehlike kanıksamaktır, vazgeçmektir. Ortaya konan mücadelenin sonuç vermeyeceği vehmine kapılmak ve yılgınlığa düşmektir. Bu yanlışa karşı teyakkuzda olmalıyız. Kalbimizi, bilincimizi  ve mücadele azmimizi diri tutmalıyız. Bu kararlılıkla Siyonist çeteyi asla meşru görmeyeceğimizi, tüm imkanlarımızla ona karlı direnceğimizi her zeminde ve her fırsatta haykırmalıyız." ifadelerini kullandı.

Zeybek, "Bizden teslim olmamızı ve yenildiğimizi kabullenmemizi istiyorlar. Hayır, teslim olmak, sinmek ve boyun eğmek müminlere yakışmaz! Biz Müslümanız, izzete talibiz. Azimle, inatla, sabırla zulme karşı direneceğiz, teslim olmayacağız. Gerekirse nesiller boyunca mücadele edecek, hatta kıyamete kadar savaşacağız. Ama asla vazgeçmeyeceğiz. Rabbimiz ayaklarımızı sabit kıl, kafirler topluluğuna karşı bize yardım et!" şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir