• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bitlis'te şehid düşen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis merkez Siteler Camii'nde kılınan cuma namazının ardında basın açıklaması düzenlendi. cuma hutbesinde işgal altındaki Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşması için dualar edildi.

 

Kılınan cuma namazının ardında toplanan kalabalık, Filistin lehinde siyonist işgal rejimi aleyhine slogan attı.

Sık sık tekbirlerin getirildiği basın açıklamasına HÜDA PAR, Eğitim-Bir-Sen, AGD'nin yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bitlis Şube Başkanı Abdürrahim Doğru, saldırılara karşı binlerce Filistinlinin Mescid-i Aksa’yı canlarıyla, kanlarıyla savunduklarını söyledi.

Mescid-i Aksa adım adım işgal ediliyor

Siyonist işgal rejiminin, adım adım Mescid-i Aksa’yı işgal etmeye devam ettiğini hatırlatan Doğru, "Siyonist israil ise sistemli bir şekilde hem Müslüman kanı dökmeye hem de adım adım Mescid-i Aksa’yı işgal etmeye devam etmektedir. Siyonist israil, ilk mescidimiz, mukaddesimiz, binlerce yıllık tarihi ve kültürel öneme sahip Mescid-i Aksa'yı yakıp yıkmaktan geri durmamakta, ibadetlerini yerine getiren Filistinli kardeşlerimize haince saldırmakta, işgalci sivil siyonistler Mescid-i Aksa'ya baskınlarını sürdürmektedir." dedi.

İşgal rejiminin katliamlar yaptığının altını çizen Doğru, "Günlerdir Siyonist israil’in başta Gazze olmak üzere masum Filistinli kardeşlerimize karşı yapmış olduğu saldırılarda; kundaktaki bebeklerden, sokakta oynama çağına gelmiş çocuklara, delikanlı genç kardeşlerimizden, hamile annelere, genç yaşlı demeden Filistinli kardeşlerimiz şehit düşmüştür. İşgalci Siyonistler, Filistinli kardeşlerimizin evini basmakta, işgal polisiyle iş birliğiyle Filistinli kardeşlerimize linç girişiminde bulunmaktadır. Terörist israil’in yapmış olduğu bu saldırıları kalbinde merhamet taşıyan, insanlıktan nasibini almış hiçbir kimsenin kabul etmesi mümkün değildir. Buna rağmen Batı ülkeleri işbirlikçi yaklaşımlarıyla her zaman olduğu gibi batılın yanında olduklarını göstermişler ve ikiyüzlü politikalarıyla masum Filistinli kardeşlerimize yapılan zulmü ve şehit edilen kardeşlerimizi görmezden gelmişlerdir." diye konuştu.

Batı iki yüzlülük yaparak işgal rejimini destekliyor

"Terör örgütü israil sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlık için bir beladır." diyen Doğru, şunları söyledi:

Bu belanın ortaya çıkmasının arkasındaki sapkın düşünce olan Siyonizm tüm insanlık için 7- 24 problem üretmektedir. Siyonist israil’in bu küstahça davranışlarının kaynağı Batı’dan aldığı cesarettir. Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği israil’in her sapkınlığına el altından ya da açıktan destek olmaktadır. Siyonist israil, Filistin’de yaptığı her tecavüzün, küstahlığın, şımarıklığın karşılığını mutlaka alacaktır. Siyonist israil’in attığı her adımı takip edeceğiz ve anında gereken tepkiyi göstereceğiz. Biz terörist israil’in fırsatını bulduğunda, bu coğrafyayı ateşe vermekten, insanları sömürmekten, köle yapmaktan ya da öldürmekten çekinmeyeceğini biliyoruz. Terör örgütü israil de şunu bilsin ki biz de ne ölmekten ne de öldürülmekten korkmuyoruz ve terörist israil’e yaptığı her küstahlığın, şımarıklığın hesabını soracağız.

Son olarak Doğru, merhum Profesör Doktor Necmettin Erbakan'ın "israil laftan anlamaz. Yalnızca güçten anlar." Sözünü hatırlatarak, Müslümanların ve tüm mazlumların birlikteliğinin siyonist işgal rejiminin ve işgalin sonunu getireceğini belirtti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir