• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mesire emeği geçenler için mevlit okundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - 21- 25 Mart arası sürecek olan Uluslararası Mesir Festivali şenlikleri kapsamında bugün Sultan Camii de merkez efendi, hafsa sultan ve mesire emeği geçenler için Kur-an tilaveti ve mevlit okutuldu. Mevlite Vali Halil İbrahim Daşöz, Emniyet Müdürü Yunus Çetin, il Müftüsü Sinan Cihan, Belediye Başkan Vekili Azmi Açıkdil, Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık halk katıldı.

 

Manisa Müftülüğünün mevlithanları ve hafız Kur -anlar tarafından okunan Kur-an, mevlit ve ilahileri camiiye gelen kalabalık cemaat huşu içerisinde dinledi. Ardından Manisa Müftüsü okunan Kur an ve duaları başta Peygamber Efendimiz ve tüm Enbiyaya, Sahabeyi Kirama ,Merkez Efendi ile Hafsa Sultana ve Mesire Emeği geçenlere ithaf etti.

 

Kılınan Cuma namazı ardından camii avlusunda davetliler ve cemaate mesir lokumu ve gül suyu ikram edildi. Sembolik olarak çuvallar içinde getirilen mesir macununa İl Müftüsü Sinan Cihan tarafından dua okundu.

 

Mesir Derneği Başkanı Ufuk Tanık \"Halkımız mesire okunan duanın bereketine inanıyor yüz yıllardır gelen geleneğimizin aslına bağlı kalarak bu günde mesir duasını yaptık. Pazar günü saçılacak olan beş ton mesiriin duasını yaptık ,herkese sağlık ve şifa vermesini Allah tan dileriz\". dedi.(Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir