• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Nükleer ve HES karşıtlarından suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Nükleer Karşıtı Platformu yönetici ve üyeleri, dün Mut ilçesinde bulunan Eğitim Merkezi`nde gerçekleştirilen Kayraktepe barajı ve HES projeleri ÇED toplantısı sırasında güvenlik güçleri tarafından darp edilip toplantı solanundan çıkarıldıklarını ileri sürerek, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulundu.

 

Vali ve Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunmadan önce, Mersin Adliye Binası önünde basın açıklaması yapmak isteyen nükleer karşıtı üyeleri polis engeline takıldılar.

 

Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı`nın devreye girerek Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşmesinin ardından basın açıklaması adliye bahçesinde yapıldı.

 

Nükleer Karşıtı Platformu Başkanı Sebahat Aslan`ın okuduğu basın açıklamasında, nükleer santrallerin, baraj ve HES projelerinin insan hayatı üzerindeki olumsuz etkilerini belirterek, konuyu dün Mut`ta yaşanan olaylara getirdi.

 

Aslan\"Ülkemizde insan ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyecek olan bu yatırımlara itirazlarımızı dile getirmek üzere dün Mut Halk Eğitim Merkezinde katıldığımız Kayraktepe Barajı ve HES projeleri, ÇED toplantısında, güvenlik güçleri bizlere karşı çok tahammülsüz davranarak altı arkadaşımızı darp ederek gözaltına almışlardır. Bunun yanında toplantı salonunda bulunan baraj ve HES karşıtları bizi darp ederek toplantı salonundan dışarı atmışlardır\" ifadelerini kullandı.

 

\"Dün Mut`ta bize uygulanan anti-demokratik, hukuksuz tutum hakkında bugün, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Mut Emniyet Müdürü ve dün Mut Halk Eğitim Merkezi Kayraktepe ve Hes ÇED toplantısında görev yapan emniyet personelinin tümü hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Bizlere gözdağı vermek için uygulanan şiddet ve baskıyı kınıyoruz\" şeklinde konuştu.

 

Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise, Mut`ta yaşanan olayların takipçisi olacağını ve olayı meclise taşıyacağını söyledi.

 

Yapılan basın açıklaması ve konuşmaların ardından Nükleer Karşıtı Platformu yönetici ve üyeleri Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulundu. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir