• DOLAR 32.503
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2435.512
  • ...
`Yönetmelik Tarihin Çöplüğüne Atılmalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Başörtüsünün her yerde serbest bırakılması için Memur-Sen tarafından başlatılan "Özgürlük İçin On Milyon İmza" kaymasından sonra, "12 Milyon 300 Bin İmzaya Hürmet Kamuda Serbest Kıyafet" sloganıyla sivil itaatsizlik eylemi başlatıldı.
Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Memur Sen Gercüş İlçe Başkanı Şehmuz Önlü, kamu, kurum ve kuruluşlarında 30 yıldır süren kılık ve kıyafet dayatmasının günümüz Türkiyesi`ne yakışmadığını kaydetti.


Memur-Sen ailesi olarak temel hak ve özgürlükleri hiçe sayan darbe ürünü yönetmeliğin acilen kaldırılmasını istediklerini belirten Önlü, "Kamu kurum ve kuruluşlarında kılık ve kıyafet özgürlüğü talebiyle yürüttüğümüz, "Özgürlük İçin 10 Milyon İmza" kampanyasında topladığımız 12 milyon 300 bin imzayı 8 Mart`ta hükümeti temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik`e teslim ettik ve gereğinin yapılmasını istedik" dedi.

"Ucube yönetmeliği, darbecilerle birlikte tarihin çöp sepetine atın"
Özgürlük talebini içeren 10 milyon imza kampanyasında milletin gereğini yaptığını vurgulayan Önlü, "Sıra milletin taleplerini dikkate alması için hükümetin iradesini ortaya koymasındadır. Memur - Sen olarak milletin talebini yansıtan imzalara sahip çıkıyor ve 18 Marttan beri eğitim kurumlarına serbest kıyafetle gidiyoruz. Hükümetten beklentimiz; kamuda çalışmak için kadınlara başı açık olmayı dayatan, temel hak ve hürriyetler açısından düşünüldüğünde ise başörtülü bayanlara zulmeden ucube yönetmeliği, darbecilerle birlikte tarihin çöp sepetine atmasıdır" ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir