• DOLAR 32.492
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2496.438
  • ...
Kürt aileye bayramda linç girişimi iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Erbilli  aile Mersin’in Bozyazı ilçesi virajlar bölgesinde trafik kazası nedeniyle tartışma yaşadığı grubun saldırısına uğradı. Olayın görgü tanığı saldırının ırkçı bir grup tarafından yapıldığını iddia etti. Saldırganların daha sonra gözaltına alındığı öğrenildi.

"UÇURUMDAN ATMAYA ÇALIŞTILAR"

Rûdaw’a konuşan olayın  tanığı Cihan Kutluk, “Adana’dan Antalya’ya doğru giderken Mersin Bozyazı ilçesi virajlar bölgesinde öğleden sonra saat 16.00 civarlarında arabalarının önleri kesilmiş bir ailenin 4 kişi tarafından darp edildiğini gördük. Adama ve 12-13 yaşlarındaki erkek çocuğuna taşlarla saldırıyorlardı ve taşlarla kafalarına vuruyorlardı. Adam bariyerlere doğru savrularak bayıldı. Adamı uçurumdan atmaya çalıştılar” iddialarında bulundu.

GÖZLATINA ALINDILAR

Anadolu Ajansı ise  olayın trafik kazası nedeniyle yaşanan tartışma sonrası çıktığını bilgisini paylaştı.  Saldırganların ırkçı küfürler ettiği bilgisi ise haberde yer almadı. Kavgaya karışan M.F.O, M.B.S. ve S.O'nun gözaltına alındığı öğrenildi.

"KÜRTLERE KÜFÜRLER SAVURDULAR"

Saldırıya uğrayan kişinin eşi ve çocuklarının da darp edildiğini belirten Kutluk, Ramazan Bayramı’nın birinci günü olması nedeniyle yol verme kavgası olduğunu düşündüğünü ama olayın öyle olmadığını iddia etti.  Kutluk, “5 dakika boyunca Kürtlere küfürler savurdular. Adamı alarak cipine bindirdim ve Jandarma noktasına ulaştırdım. Sonra da ambulansı çağırarak hastaneye ulaştırdık. Daha sonra karakola giderek olayla ilgili ifade verdim” diye konuşmuştu.

BAYRAM GÜNÜ 'MİSAFİRE' SALDIRI

Bayram günü Iraktan gelen bir ailenin cadde ortasında bu şekilde saldırıya uğraması ve hakaretlere uğraması ise büyük tepki çekti.

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir